Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ παρθένα ΔΑΣΗ για τον κ……μας


Για να παραχθεί, θυσιάζονται παρθένα δάση και δέντρα ηλικίας 200 και πλέον χρόνων. Η εμμονή των καταναλωτών, ειδικά των Αμερικανών, να είναι απαλό προκαλεί περισσότερη ζημιά στο περιβάλλον απ΄ όση ολόκληρος ο στόλος τζιπ στις ΗΠΑ. Το χαρτί υγείας αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθυγιεινό για το περιβάλλον.
Oι Αμερικανοί θέλουν το χαρτί υγείας να έχει εξωτικά σχέδια, να είναι απαλό και λεπτό και να υπάρχει σε αφθονία. Αυτή η αφθονία, όμως, έχει μια τιμή και αυτή η τιμή κοστίζει εκατομμύρια κομμένα δέντρα στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, ακόμη και στα παρθένα δάση του Καναδά. Αν και χαρτί υγείας μπορεί να παραχθεί με το ίδιο κόστος από ανακυκλώσιμα υλικά, η απαλότητά του επιτυγχάνεται μόνο από τις ίνες που αποσπώνται απευθείας από τα δέντρα. Οι πελάτες «θέλουν ένα προϊόν απαλό και βολικό στη χρήση», δηλώνει ο Τζέιμς Μαλόουν, εκπρόσωπος της εταιρείας Georgia Ρacific, η οποία παράγει μια από τις διαδεδομένες μάρκες στις ΗΠΑ. «Με τις ανακυκλωμένες ίνες δεν μπορούμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα», προσθέτει.

Οι οικολόγοι
Η Γκρινπίς εξέδωσε ένα φυλλάδιο για τους καταναλωτές, στο οποίο οι διάφορες μάρκες του χαρτιού υγείας αξιολογούνται με βάση τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Με την ύφεση να ωθεί στην αναπροσαρμογή κάθε είδους αγαθών, οι οικολογικές οργανώσεις ελπίζουν ότι θα πείσουν τους καταναλωτές να αγοράζουν ανακυκλωμένο χαρτί υγείας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη μεγαλύτερη αγορά χαρτιού υγείας στον κόσμο, το χαρτί που προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά κατέχει μόλις το 2% των πωλήσεων. Αντίθετα, στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική το ποσοστό είναι 20%.

Περισσότερα στο http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...