Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΣΕ «ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ» βρίσκονται τα BLOGS


ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

Σκοτεινή πλευρά σε φόντο κίτρινο

ΤΑ ΒLΟGS, όπως κάθε τεχνολογική εξέλιξη, κρύβουν συχνά και μια σκοτεινή πλευρά. Εσχάτως, το όνομα κορυφαίου υπουργού έφτασε να διασύρεται με «αριστουργηματικό» τρόπο από blog σε blog, όχι όμως για κάποιο πολιτικό ατόπημα, αλλά για υποτιθέμενες πράξεις της προσωπικής του ζωής- κάτι που προφανώς δεν πρέπει να αφορά την κοινωνία. Τότε, πολιτικοί κύκλοι, οι οποίοι ενδεχομένως να «έπαιξαν» με την πλέον «γκρίζα» και «κίτρινη» πλευρά της μπλογκόσφαιρας, άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι μάλλον άφησαν να εκτραφεί ένα τέρας που τώρα απειλεί να τους φάει. Ο κίνδυνος πλέον να διασυρθεί αμετάκλητα μια προσωπικότητα από αγνώστους σε χρόνο μηδέν είναι όχι απλώς ορατός, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Δεν είναι τυχαίο ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΣΗΕΑ σημείωνε ότι « αόρατες οργανώσεις, αόρατοι
μπλόγκερ, ορατοί αρθρογράφοι » απειλούν και στοχοποιούν τους επαγγελματίες δημοσιογράφους. « Αν ο λόγος κάθε πολίτη, συνεπώς και ο δημοσιογραφικός λόγος, δεν είναι τεκμηριωμένος, απλώς δεν πρέπει να εκφέρεται δημοσίως ». Ετσι είχε αποφανθεί το 2007 το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Στο ιστολόγιο elawyer, που έχει εντρυφήσει όσο λίγα στο νομικό στάτους που διέπει την μπλογκόσφαιρα, υπάρχουν σαφείς απαντήσεις γύρω από τα ερωτήματα που σταδιακά δημιουργούνται.

« Το Ιnternet αποτελεί ένα μέσο στο οποίο προωθείται
η αρχή της διαφάνειας. Διαφάνεια σημαίνει σαφήνεια, ευθύτητα, απόδειξη και αντικειμενικότητα, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει “υπογραφή” » αναφέρει ο elawyer. « Οι ύβρεις, η λάσπη, τα θολά κίνητρα, η υποκειμενικότητα, η συκοφαντική δυσφήμιση, η προσβολή της προσωπικότητας είναι φαινόμενα κατακριτέα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ελευθερία του λόγου. Φαινόμενα κατακριτέα όχι μόνο νομικά και ηθικά, αλλά και αισθητικά, καθώς και στο πλαίσιο των στοιχειωδών κανόνων της διαλεκτικής: όλοι συμφωνούμε ότι με κραυγές δεν γίνεται διάλογος » συμπληρώνει.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=258302&ct=1

Kοίτα τώρα ποιοι μιλάνε για σαφήνεια και αντικειμενικότητα. Αυτοί που μια ζωή δεν κάνουν τίποτε άλλο από το ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις κατά το δοκούν. Αυτοί που εάν δεν τους τα «κάτσει» ο εκάστοτε κυβερνών ψάχνουν να του βρουν μέχρι τέταρτης γενιάς υποτιθέμενο σκάνδαλο εάν δεν έχει για να του κάνουν «καψώνι». Αυτοί που κάνουν χρήσει της εξουσίας τους για να αρπάζουν τα «αφεντικά» τους όλα τα πακέτα της Ε.Ε παραδίδοντας προς χρήση στο κοινό έργα-δολοφόνους. Αυτοί που εάν δεν είναι στο payroll οργανισμού, κόμματος η πολιτικού-εργολάβου. όχι δεν «γράφουν» αλλά δεν λένε ούτε «καλημέρα». Αυτοί που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να σπέρνουν καθημερινώς τον «τρόμο» στους αναγνώστες και τηλεθεατές με τα «μέσα» τους. Το ΑΛΗΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ μάλλον το ξεχάσανε. Ας αφήσουν τους bloggers «ήσυχους» και ας το πάρουν απόφαση. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Στο κάτω-κάτω ποιος τους διόρισε τιμητές και συνηγόρους. Ας κοιτάξουν πρώτα πως θα βελτιώσουν την «εντιμότητα» του κλάδου τους και μετά να ασχοληθούν με το διαδίκτυο. Μπροστά στην σαπίλα τους είναι ακόμα ΠΑΡΘΕΝΟ.

Aντε πάλι τα ίδια...Θα υπαχθούν τα blogs στο ΕΡΣ!

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...