Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Δικαστικό ΟΧΙ (σε άλλα χαράτσια από τους ΚΛΕΦΤΕΣ)

Στον αέρα βρίσκεται από σήμερα η έκτακτη εισφορά που επέβαλλε η κυβέρνηση σε όσους δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ. Δικηγόρος που προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του συγκεκριμένου νόμου κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα, κάτι που του εξασφαλίζει το δικαίωμα να μην πληρώσει την 1η δόση της εισφοράς και να μην επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις που επιβάλλει η εφορία σε περίπτωση μη καταβολής του φόρου. Η απόφαση αφορά βέβαια μόνο τον εν λόγω ιδιώτη. Εκκρεμεί όμως η αίτηση αναστολής, που θα εκδικαστεί τις επόμενες εβδομάδες. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή από το δικαστήριο θα ανοίξει ο δρόμος για κύμα προσφυγών.

Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς δέχθηκε δριμύτατη κριτική καθώς όπως υποστηρίζουν νομικοί ο συγκεκριμένος φόρος παραβιάζει αρχές του συντάγματος. Το βασικότερο επιχείρημα όσων θεωρούν αντισυνταγματική τη σχετική ρύθμιση είναι ότι δεν μπορεί να επιβληθεί φόρος για εισοδήματα τα οποία αποκτήθηκαν πριν από δύο χρόνια.

Για να προλάβει κύμα προσφυγών στη δικαιοσύνη αλλά και αρνήσεων πληρωμής του φόρου, το υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε στη συγκεκριμένη διάταξη ρύθμιση που προβλέπει ότι για να προσφύγει κάποιος στη δικαιοσύνη κατά της εν λόγω απόφασης θα πρέπει προηγουμένως να έχει πληρώσει το σύνολο της έκτακτης εισφοράς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...