Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Σε διαθεσιμότητα πρωτοδίκης του ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σαν «βόμβα» έσκασε στο δικαστικό και δικηγορικό κόσμο της Κρήτης η είδηση της άσκησης επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος δικαστικού λειτουργού που υπηρετεί στο Ηράκλειο επειδή φέρεται να είχε σχέσεις με τον ελεγχόμενο διευθυντή των αγροτικών φυλακών της Αγιάς Μιχάλη Κυριακάκη και την σύζυγο του «εγκεφάλου» του συνδικάτου του εγκλήματος, Άννα Χήρα. Μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, την πειθαρχική έρευνα θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Εφετών Κρήτης. Πάντως η ελεγχόμενη πρωτοδίκης θεωρείται εξαίρετη δικαστικός, ακριβοδίκαιη και με βαθιά κατάρτιση.
Το όνομα της ελεγχομένης δικαστικού λειτουργού συζητούνταν εδώ και ημέρες στους διαδρόμους του υπουργείου Δικαιοσύνης με αποτέλεσμα οι διαρροές στα δημοσιογραφικά γραφεία να είναι αναπόφευκτες. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι για το συγκεκριμένο όνομα ερωτήθηκε στο πλαίσιο της δικής του πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας και ο Διευθυντής των φυλακών της Αγιάς Μιχάλης Κυριακάκης. Η εν λόγω δικαστικός λειτουργός ελέγχεται, όπως αναφέρεται, όχι μόνο για την άσκηση των υπηρεσιακών της καθηκόντων αλλά και για την συμπεριφορά της εκτός υπηρεσίας, σύμφωνα άλλωστε με τον κώδικα δεοντολογίας των δικαστικών που επιβάλλει να συμπεριφέρονται αξιοπρεπώς εντός και εκτός υπηρεσίας.

Την πειθαρχική έρευνα προκάλεσε η αναφορά του μικρού ονόματος της σε μία από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που είχε ο Διευθυντής των αγροτικών φυλακών Αγιάς με την σύζυγο του «εγκεφάλου» της εγκληματικής οργάνωσης Παναγιώτη Βλαστού, την Άννα Χήρα.

Στην επίμαχη συνομιλία ο Κυριακάκης συζητά με μεγάλη οικειότητα με τη Χήρα για τις μεθοδεύσεις που κάνει ώστε να επιτύχει τη μεταγωγή του Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων στις φυλακές Αλικαρνασσού, Στη διάρκεια της συνομιλίας ο Κυριακάκης αναφέρεται σε κάποια κυρία-την αναφέρει με το μικρό της όνομα-αποφεύγοντας να πει περισσότερα από το τηλέφωνο για ευνόητους λόγους. Με βάση πάντα το περιεχόμενο της συνομιλίας που έχει δημοσιοποιηθεί, ο Κυριακάκης, η Χήρα και η εν λόγω κυρία έχουν συναντηθεί στο Ηράκλειο και έχουν δειπνήσει μαζί. Η αναφορά του ονόματος της στην συνομιλία γίνεται επειδή η Ε… όπως λέγεται ζητά από τον Κυριακάκη να μετατεθεί ο γιος της στα Χανιά και εκείνος υπόσχεται να τακτοποιήσει το θέμα και απευθύνεται για το «ρουσφέτι» στην σύζυγο του Αναπληρωτή Υπουργού Δημοσίας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη που εργάζεται στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή.

Το πρόσωπο, το οποίο με βάση την συνομιλία, έχει συναντηθεί με τον Κυριακάκη και την σύζυγο του Βλαστού στο Ηράκλειο αλλά και να έχει ζητήσει τη μετάθεση του γιου της στα Χανιά φέρεται να είναι η δικαστικός λειτουργός που ελέγχεται.

Η επίμαχη συνομιλία Κυριακάκη-Χήρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...