Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ο κύπριος ΥΠ.ΑΜ καλεί σε ανυπακοή τους νεοσύλλεκτους ?


Ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας κάλεσε τους νεοσύλλεκτους να μην υπακούουν στους εκπαιδευτές τους, όταν τους καλούν να εκφωνήσουν «συνθήματα που βρίσκονται εκτός πάγιας τακτικής». Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τελετής διαβεβαίωσης των 12 αποφοίτων μαθητών από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών της Ελλάδας, ο Υπουργός Άμυνας κ. Κώστας Παπακώστας είπε έχουν δυστυχώς επαληθευθεί οι πληροφορίες για εκφώνηση απαράδεκτων συνθημάτων στο ΚΕΝ Λάρνακας και στο ΚΕΝ Πάφου. «Υπάρχει πάγια διαταγή του ΓΕΕΦ, η οποία καθορίζει τα συνθήματα που μπορούν να εκφωνούνται κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, τόσο στα ΚΕΝ όσο και στην εκπαίδευση, η οποία γίνεται στους σχηματισμούς και στις μονάδες και όποιος εκφωνεί οποιοδήποτε σύνθημα που είναι εκτός της πάγιας διαταγής, είναι πειθαρχικό αδίκημα». Όπως είπε ο Υπουργός, από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το παράπτωμα, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ διέταξε την απομάκρυνση του εκπαιδευτή από το ΚΕΝ, και την πειθαρχική του τιμωρία, η οποία προβλέπει την ποινή της φυλάκισης.
Παράλληλα, ο κ. Παπακώστας έστειλε το μήνυμα στους νεοσύλλεκτους ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να εκφωνούν συνθήματα που τους διατάζουν οι εκπαιδευτές τους και τα οποία βρίσκονται εκτός πάγιας διαταγής. «Εάν ο οποιοσδήποτε εκπαιδευτής διατάξει το τμήμα του να εκφωνηθεί οποιοδήποτε σύνθημα το οποίο δεν προβλέπει η διαταγή, να μην το εκτελούν», και εάν συμβεί κάτι τέτοιο», «έχουν το δικαίωμα οι νεοσύλλεκτοι να παρακάμψουν την ιεραρχία, και να πάνε απευθείας στο διοικητή του ΚΕΝ και να καταγγείλουν τον όποιον εκπαιδευτή παραβιάζει τον κώδικα».
Ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε, επίσης, πως αυτά τα συνθήματα όχι μόνο δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις για αξιόμαχο στρατό, αλλά δημιουργούν αντίθετα αποτελέσματα. Δεν μπορεί αυτά τα συνθήματα, όπως το γνωστό σύνθημα ‘καλός Τούρκος νεκρός Τούρκος’ να κυριαρχούν. «Εμείς θέλουμε μαχητές, να αντιμετωπίσουν δηλαδή σε μια δεδομένη στιγμή την όποια εχθρική επιβουλή. Δεν θέλουμε ούτε ανθρώπους αιμοβόρους, ούτε ανθρώπους οι οποίοι να τρέφουν μίσος και πάθος», Σε ερώτηση πώς μπορεί να διασφαλιστεί το αξιόμαχο του στρατού, ο κ. Παπακώστας διερωτήθηκε αν το αξιόμαχο εξαρτάται από τα συνθήματα ή από το αποτέλεσμα μιας σωστής εκπαίδευσης. «Τα συνθήματα τα οποία επιτρέπονται είναι απλώς και μόνο για να εξυψώνουν το ηθικό του και για βηματισμό», είπε.

Ο άνθρωπος έχει κάλο στον εγκέφαλο. Μάλλον θέλει Κατίνες που θα υπηρετούν τα εκάστοτε συμφέροντα των “πατρώνων” του, και όχι μαχητές. Οι μαλακίες που λέει και κάνει δεν αντέχουν ούτε σχολιασμό. Μάλλον (δεν είμαι σίγουρος) αλλά είναι από τους άκαπνους του 74, διαφορετικά δεν θα μιλούσε έτσι. Έχεις δει πολλούς φαντάρους να πολεμούν χωρίς πάθoς και μίσος για τον εχθρό ρε χοντροκόπανε; Εάν δεν υπάρχουν αυτοί οι «παράγοντες» γιατί θα πολεμήσουν για τα μάτια σου; Το να παροτρύνει τους κατώτερους προς απειθαρχία και ρουφιάνεμα σπάει όλα τα ρεκόρ μαλακίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...