Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Άλλοι τρώνε και πίνουν, και άλλοι μένουν στον δρόμο

Με ερώτησή τους προς τον Πρωθυπουργό βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ καταγγέλλουν ως προκλητικές τις ετήσιες αμοιβές του Προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ κύριου Χρήστου Παναγόπουλου που ανέρχονται στις 347.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα τον κατηγορούν για προκλητική συμπεριφορά αφού ο ίδιος σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν δηλώνει ότι θα εισπράττει το προαναφερόμενο ποσό μέχρι το 2012 που λήγει η θητεία του. Όλη η ερώτηση των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Για τον κ. Πρωθυπουργό

Θέμα: Οι προκλητικές αμοιβές του προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ, ύψους 347.000€ μια ακόμη διάψευση των δήθεν εξαγγελιών για περικοπές των αποδοχών των «γαλάζιων» golden boys στις ΔΕΚΟ

Χωρίς το παραμικρό ίχνος σεβασμού αλλά, αντίθετα, με υπερβολική κομπορρημοσύνη ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Χ. Παναγόπουλος, κατά την πρόσφατη ακρόασή του από την Επιτροπή ΔΕΚΟ, υποχρεώθηκε να παραδεχθεί, αφού του ειπώθηκε με αυστηρότητα ότι δεν ισχύει το πρόσχημα περί «προσωπικών δεδομένων», το οποίο επικαλέστηκε αρχικά, ότι οι ετήσιες αμοιβές του ανέρχονται στο προκλητικό ποσό των 347.000 ευρώ το χρόνο.

Αγνοώντας, μάλιστα, εξίσου προκλητικά το γεγονός ότι ακόμη και στελέχη ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών δέχονται, το τελευταίο διάστημα, λόγω της οικονομικής κρίσης και της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων, περικοπές στις αμοιβές τους, που είναι αμφίβολο αν φθάνουν στα ποσά που εισπράττει ο πρόεδρος της ΕΡΤ και στην περίπτωσή του προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουμε όλοι μας με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το οποίο αυξήθηκε επί της προεδρίας του περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να παίρνει τα ίδια χρήματα μέχρι το 2012!

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης αρκεί να αναλογιστούμε ότι τα 347.000 του “golden” προέδρου της ΕΡΤ υπερβαίνουν σημαντικά τις αμοιβές που δίνει σε ένα πρόσωπο το ελληνικό δημόσιο και είναι κατά πολύ υψηλότερες από τις αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας ή του Πρωθυπουργού, ενώ ανέρχονται στο τριπλάσιο των πάσης φύσεως αποδοχών ενός υπουργού.

Με δεδομένο δε, ότι μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της 25ης Φεβρουαρίου 2009 είχε ανακοινωθεί ότι οι μισθοί και οι πάσης φύσεως αποδοχές όλων των επικεφαλής των ΔΕΚΟ θα περιοριστούν στο ποσό των 6.000 ευρώ μηνιαίως, «Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (λέγατε), όποιος δεν συμφωνεί να πάει σπίτι του»,

Και στον αντίποδα : κε Παναγόπουλε? Της ΕΡΤ

Η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να κλείσει το κυλικείο, που λειτουργούσε εδώ και πολλά χρόνια από τον Συνεταιρισμό Εργαζομένων, έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβούλιο της ΕΡΤ έχει ήδη συμφωνήσει με γνωστή ιδιωτική εταιρία καφεστιατορίων να «στήσει» το μαγαζί της μέσα στο Ραδιομέγαρο. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων δεν αφορούν μόνο τα 15 περίπου άτομα που θα μείνουν στον δρόμο από την διάλυση του Συνεταιρισμού, αλλά και την εκμετάλλευση που θα υποστούν από την ιδιωτική εταιρία, η οποία θα προσπαθήσει να βγάλει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος -ως οφείλει άλλωστε. Σε αντίθεση με τον Συνεταιρισμό, που κρατούσε τις τιμές χαμηλά για διευκόλυνση των εργαζομένων.

Εμείς σε αυτή την παράνοια και σχιζοφρένεια δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...