Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Χρυσοχοϊδη ελέγχεις, η όχι την αστυνομία.


Δεν πρόλαβε να φύγει ο βουγιας και έκαναν την «δουλειά» τους. Μια επίσημη καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό 17χρονου μετανάστη στο Κέντρο Κράτησης της Παγανής Λέσβου προβληματίζει ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η καταγγελία συνοδεύεται από ιατρική γνωμάτευση του γιατρού του νοσοκομείου, Στρατή Κούσκου, ο οποίος εξέτασε τον 17χρονο Μοχάμεντ Χουσέιν Χαντάρ. Διαπίστωσε κακώσεις κεφαλής, αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης, αριστερού ώμου, δεξιού αντιβραχιονίου και δεξιάς άκρας χειρός.

ο 17χρονος, που παραμένει κρατούμενος στο κτίριο της Αστυνομίας προχθές το βράδυ, απέσυρε την τελευταία στιγμή τις καταγγελίες του, μέσω διερμηνέα, μάλλον μετά από «πιέσεις» Μάλιστα, ένας ένας οι καταγγέλλοντες αυτόπτες μάρτυρες, κρατούμενοι όλοι επί πάρα πολλές μέρες, ξαφνικά παίρνουν ροζ κάρτα και επιβιβάζονται στο πλοίο της γραμμής και φυσικά «εξαφανίζονται» στην Αθήνα.

Κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια πολλοί ήταν οι μετανάστες που τού κατήγγειλαν πως κατά την πολυήμερη παραμονή τους στην Παγανή, ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς. Το γεγονός μάλιστα εντυπωσίασε για τη συχνότητά του τον κ. Βούγια, ο οποίος και το ανέφερε στον επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας. Από μέρους πάντως εκπροσώπων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων καταγγέλλεται προσπάθεια συγκάλυψης του συμβάντος από μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας προαναγγέλλεται, δε, προσφυγή με ντοκουμέντα που διαθέτουν σε ευρωπαϊκά φόρα. Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...