Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


«ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ
ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΟΚΑ ΜΑΣ.
ΔΙΔΑΞΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΒΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ.
Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΟΥ.
ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!!!»
Είναι λόγια σοφά προς τον λαό μας που είπε ο… Θ. Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός;
Τα λόγια αυτά, τα είπε ο Μέγας ο Φεγγοβόλος, ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος. Αυτός ο ιεράρχης που ξεπέρασε πολλούς μεγάλους της πατρίδος μας και της Ορθοδοξίας. Αυτός, που σηματοδότησε την Ανάσταση του Έθνους επί δέκα περίπου χρόνια και άφησε το στίγμα του στον τόπο μας και την Ορθοδοξία. Αυτή η προσωπικότητα που αφύπνισε και κυρίευσε τους νέους με τους πύρινους λόγους του. Αυτός, που έκανε, όλους όσους τον άκουσαν, υπερήφανους για την Ελληνική καταγωγή τους και την πίστη τους στην Ορθοδοξία. Αυτός, που έκανε τους υμνητές της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξεως πραγμάτων, να τρέχουν να κρυφθούν σαν τα ποντίκια στο πέρασμά του και να αναγκασθούν να δεχθούν την μεγάλη μορφή του μετά τον πρόωρο χαμό του. Αυτός ήταν, ο Μακαριστός Χριστόδουλος !! Ο Μέγας Αρχιερεύς! Έφυγε όμως, πολύ σύντομα από κοντά μας και ήρθαν οι «μοντέρνοι», οι «προοδευτικοί», τα «ανοιχτά μυαλά». Αυτοί που δεν θα έλεγαν όχι, με κάποιες προϋποθέσεις, στο σύμφωνο ελεύθερης διαβίωσης. Αυτοί που θα συμφωνήσουν στην καύση των νεκρών, παρά την απαγορευτική θέση της Ορθόδοξης εκκλησίας. Αυτοί που, με άλλα λόγια, συμφωνούν στον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.
Το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας τεχνιέντως προσπαθούν να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό, που δυστυχώς δεν γνωρίζει στην ……


συντριπτική του πλειοψηφία με ακρίβεια το θέμα, διάφορες ενώσεις με τις οποίες συμπλέουν πολιτικά κόμματα και βουλευτές του εκάστοτε ελληνικού κοινοβουλίου.
Αποτέλεσμα εκθέσεως της Ελληνικής Ενώσεως για τα δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, υιοθέτησαν και κατέθεσαν δύο προτάσεις νόμου σε προηγούμενη Ελληνική Βουλή, οι ανεξάρτητοι Βουλευτές κ.κ. Μάνος και Ανδριανόπουλος και ο Συνασπισμός αφ’ ενός και το ΚΚΕ αφ’ ετέρου. Προτείνονταν δε μεταξύ άλλων η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, η καύση των νεκρών, η εγκυρότητα μόνο του πολιτικού γάμου και το χτίσιμο των ναών κατόπιν αδείας της πολεοδομίας.
Τα παραπάνω ισοδυναμούν με την κατάργηση διατάξεως του Συντάγματος ( άρθρο 3) και ολόκληρου του νομικού πλέγματος που διέπει τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας. Στην περίπτωση λοιπόν που γίνει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, η εκκλησία θα πάψει να είναι Ν.Π.Δ.Δ.(Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου)και να έχει όλα τα προνόμια που ορίζει το Σύνταγμα και θα γίνει Ν.Π.Ι.Δ.(Ιδιωτικού Δικαίου) δηλαδή, όπως είναι σήμερα οι προτεστάντες, οι μουσουλμάνοι, οι καθολικοί, οι παλαιοημερολογίτες. Θα πάψει δηλαδή να είναι η κρατούσα εν Ελλάδι εκκλησία, γι’ αυτό, η προσπάθεια καταργήσεως των θρησκευτικών και η εισαγωγή στα σχολεία μας του μαθήματος της θρησκειολογίας όπου τα ελληνόπουλα θα διδάσκονται εξ’ ίσου όλες τις θρησκείες του κόσμου.
Το αποτέλεσμα του διαχωρισμού κράτους-εκκλησιίας θα επιφέρει τις εξής αλλαγές:
1. Η ορκωμοσία προέδρου δημοκρατίας πρωθυπουργού, κυβερνήσεως, βουλευτών, νομαρχών, δημοτικών αρχόντων δεν θα γίνεται στον εκπρόσωπο της εκκλησίας και επί του Ιερού Ευαγγελίου αλλά ενώπιον δικαστικής αρχής (θυμηθείται την ασέβεια πλήθους Ελλήνων βουλευτών κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ορκωμοσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ελληνική Βουλή).
2. Κατά τις δοξολογίες των Εθνικών Εορτών δεν θα παρίστανται η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές.
3. Θα αλλάξει πλήρως το εθιμοτυπικό πρωτόκολλο των σχέσεων πολιτείας- εκκλησίας.
4. Θα καταργηθούν τα θρησκευτικά στα σχολεία.
5. Δεν θα γίνεται ο εκκλησιασμός των μαθητών όπως γίνεται σήμερα.
6. Σε κάθε δημόσια εκδήλωση οι τοπικές αρχές και η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένες να προσκαλούν τον εκπρόσωπο της εκκλησίας.
7. Η βάπτιση των παιδιών θα είναι προαιρετική, θα δίνεται το όνομα του παιδιού στο δημαρχείο.
8. Ο θρησκευτικός γάμος δεν θα αναγνωρίζεται από την πολιτεία, παρά μόνο ο πολιτικός γάμος. Επομένως το έγγραφο από την ενορία ότι ετελέσθη ο θρησκευτικός γάμος θα είναι ανίσχυρο νομικά και δεν θα έχει ουδεμία ισχύ όπως έχει σήμερα (παρότι ισχύει εδώ και πολλά χρόνια ο πολιτικός γάμος, το 97% του λαού μας τελεί τον θρησκευτικό γάμο).
9. Θα κατέβουν οι εικόνες του Χριστού από τις δημόσιες υπηρεσίες, δικαστήρια, σχολεία και ο όρκος δεν θα δίδεται επί του Ιερού Ευαγγελίου.
10. Οι θεολογικές σχολές θα υπάρχουν αλλά δεν θα ανήκουν στα πανεπιστήμια.
11. Για τους μητροπολίτες δεν θα εκδίδεται προεδρικό διάταγμα του διορισμού τους και δεν θα δίδεται η διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι οι μητροπόλεις δεν θα είναι πλέον Ν.Π.Δ.Δ.
12. Οι ιερείς δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι όπως είναι σήμερα αλλά θα ανήκουν σε ένα Ν.Π.Ι.Δ. και δεν θα μισθοδοτούνται από το κράτος.
Αποκρύπουν λοιπόν όλες τις παραπάνω αλλαγές και προτάσουν τον τελευταίο αυτό λόγο , ως επιχείρημα στην ενημέρωση του λαού μας, για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας. Στην παρούσα περίπτωση λένε την μισή αλήθεια διότι η άλλη μισή είναι πως η εκκλησία δεν έχει την δυνατότητα να μισθοδοτεί τους δέκα χιλιάδες ιερείς και έτσι εύλογα, σε 10, 20, 30 χρόνια θα έχουμε χωριά χωρίς ιερείς διότι όσο θρησκευόμενος και αν είναι κάποιος δεν θα γίνεται ιερέας αφού δεν θα μπορεί να ζήσει!
Ήδη βιώνουμε κάθε χρόνο το φαινόμενο, την ημέρα της Αναστάσεως, όπου ένας ιερέας ξεκινάει να κάνει Ανάσταση σε χωριά, από τις 6 η ώρα το απόγευμα του Μ.Σαββάτου, λόγω του ότι πρέπει να κάνει Ανάσταση σε περισσότερα από πέντε χωριά.
Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά;
Γιατί η παγκοσμιοποίηση και η νέα τάξη πραγμάτων επιζητά την σαλαμοποίηση των ανθρώπων, την κατάργηση του Έθνους, την κατάργηση της Ορθοδοξίας. Γιατί επιζητούν με μοντέρνες και προοδευτικές προτάσεις να αποδιοργανώσουν και διαρρήξουν τον κοινωνικό ιστό της πατρίδος μας.
Αυτό συμβαίνει γιατί γνωρίζουν πως τον κοινωνικό ιστό της πατρίδος μας συγκρατεί η εκκλησία, γιατί γνωρίζουν πως ο λαός μας είναι πιστός στις παραδόσεις του, τα ήθη, τα έθιμά του, γιατί γνωρίζουν πως οι πρόγονοι μας πέτυχαν την απελευθέρωση της πατρίδος μας το 1821 με πίστη στην Ορθοδοξία:
«Καβάλα πάν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε, καβάλα παίρνουν αντίδωρο από του παππά το χέρι».
Μπροστάρηδες είναι λοιπόν, σ’ αυτά τα ανίερα σχέδια της παγκοσμιοποιήσεως και νέας τάξεως πραγμάτων, το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός ,το εκσυγχρονιστικό και νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και βουλευτές της Ν.Δ. Άρα οι θέσεις της κας Παπαρήγα, του κου Κολοζώφ, του κου Μπίστη, του κου Κουναλάκη, του κου Σιφουνάκη, του κου Πάγκαλου, της κας Δαμανάκη, του κου Τσίπρα, του κου Βαρβιτσιώτη και πολλών άλλων δεν μας κάνουν εντύπωση. Όμως, μας δημιουργεί αλγυνή αίσθηση και ενόχληση, να συντάσσεται με τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, η ηγεσία της εκκλησίας!

Με τιμή και εκτίμηση
Αποστόλου Παναγιώτης
Μέλος Κ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ.
Πρ. Αναπλ. Γραμματέας Κ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ.(2004-2007)
κιν. 6945702966

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...