Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Τα έμαθες τα νέα…. ΜΠΟΜΠΟΛΑ;


Ένα «μπουγιουρντί» από τις Βρυξέλλες τινάζει ουσιαστικά στον αέρα τη σύμβαση για την κατασκευή της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών - Πύργου - Τσακώνας, ενώ προς ακύρωση οδεύει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο γνωστός σχεδιασμός για τους αυτοκινητόδρομους της Αττικής. Η Κομισιόν με έγγραφό της κάνει δεκτές τις ενστάσεις των κατοίκων της Ηλείας και ζητεί να ακυρωθεί η προβλεπόμενη διέλευση του νέου αυτοκινητόδρομου από τον υδροβιότοπο του Καϊάφα. Στο συγκεκριμένο έργο, η σύμβαση προβλέπει ότι σε μήκος περίπου 500 μέτρων ο αυτοκινητόδρομος θα στενεύει και θα διέρχεται με σήραγγα κάτω από το στενό στόμιο που συνδέει τη λίμνη με τη θάλασσα, λύση που θεωρείται ιδιαίτερα επιβαρυντική για το ευαίσθητο οικοσύστημα που έχει ενταχθεί το δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA.

Ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα είναι μία από τις εκκρεμότητες που παρέλαβε η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών

Ανοικτό είναι το θέμα του εν εξελίξει διαγωνισμού για τους νέους αυτοκινητόδρομους της Αττικής. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο «πάγωμα» των προγραμματισμών και τον επανασχεδιασμό των έργων, που έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και επιπλέον έρχονται σε αντίθεση με το ισχύον Ρυθμιστικό. Στα έργα που προωθήθηκαν εκ των ενόντων το τελευταίο εξάμηνο, χωρίς πλήρεις μελέτες και κυρίως διασφαλισμένους πόρους.

στα διάφορα εμπόδια, περιλαμβάνονται επίσης:

* Οι επεκτάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, για τις οποίες το ΣτΕ ζήτησε να γίνει αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) για τη θέση του μελλοντικού τερματικού σταθμού.

* Ο αυτοκινητόδρομος Ακτιο-Αμβρακία, όπου η έκπτωση η οποία δόθηκε από την πλευρά του αναδόχου είναι θηριώδης, της τάξης του 51%! *


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...