Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Καταργούν τα stage .Τα «μεταφέρουν» στον ιδιωτικό τομέα



Την απόφαση να μην ανανεωθεί καμία σύμβαση stage εργαζομένων στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Για την τύχη όσων συμβασιούχων έχουν συμπληρώσει 24 μήνες απασχόλησης, θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση.
«Δεν θα ανανεώσουμε τις συμβάσεις stage. Από εκεί και πέρα, για την τύχη ορισμένων συμπολιτών μας, έτσι όπως εργάζονται σήμερα -και χρησιμοποιώ καταχρηστικά τον όρο 'εργάζονται'- θα υπάρξει διαβούλευση για να δούμε την τύχη τους», είπε ο κ. Πεταλωτής κατά την ενημέρωση των πολφικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε επίσης γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπιστούν τυχόν προσλήψεις με συμβάσεις stage που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, αυτές να ακυρωθούν.
Πρόβλημα σε ότι αφορά την κατάργηση των stage υπάρχει με τους απασχολουμένους εκείνους που έχουν προϋπηρεσία άνω των 24 μηνών. Οι συγκεκριμένοι έχουν διασφαλίσει το δικαίωμα, σύμφωνα με το νόμο Παυλόπουλου, να συμμετάσχουν με πριμοδότηση σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την απόκτηση μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο.
Ο νόμος Παυλόπουλου προβλέπει ότι όσοι συμβασιούχοι συμπληρώσουν 24 μήνες απασχόλησης στο Δημόσιο, ακόμη και σε stage, δικαιούνται προσαύξησης 50% στα μόρια για την προϋπηρεσία τους για κάθε διαγωνισμό μέσω του ΑΣΕΠ, αρκεί οι θέσεις που προκηρύσσονται να είναι συναφείς με την ειδικότητά τους στο Δημόσιο.
Το θέμα αυτό θα επιλυθεί με δημόσια διαβούλευση στην οποία θα πάρουν μέρος η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωποι των συμβασιούχων.

Και που θα απορροφηθούν όλοι αυτοί ; Θα μεταφερθούν με το ίδιο καθεστώς στους εργολαβοκαναλάρχες κ.λ.π ;


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλη μερα
Σας παρακαλω ,μπορειται να πειτε ,ολοι οσοι δεν ειχαμε "μεσον" να μπουμεκαι περιμενουμε το ΑΣΕΠ ειμαστε πολιτες τεταρτης κατηγοριας???
Γινεται θορυβος οτι τους διωχνουν και μενουν χωρις δουλεια
Οταν δουλευαν υπογραφοντας συμβασεις ,ανασφαλιστοι δεν το εκαναν εκ του πονηρου για να κρατουν τις θεσεις??
Εμεις με προβλημα ανεργιας, αλλα αξιοπρεπεις γιατι δουλευουμε , εδω κι εκειη αλλοι καθολου ποτε αξιοκρατικα θα διορισθουμε??
ΑΣΕΠ ολοι αξιοκρατικα ευχαριστω

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...