Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Μέχρι το…. γόνατο στο... βατοπέδι ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



Στις 2 Απριλίου 2008 συντάχθηκε από την συμβολαιογράφο Ελένη Γεωργιάδου το συβόλαιο (υπ' αριθμ. 3065) βάσει του οποίου ο Βασ. Βλασερός ως πληρεξούσιος της εταιρείας Αστικής Ανάπτυξης Ακινήτων (όμιλος Πάπιστα) αγόρασε από τον Ι. Παπαϊωάννου το δικαίωμα ανοικοδόμησης σε 1.538 τ.μ. οικοπέδου στην Καλαμαριά στις οδούς Σαράφη και Σωτήρογλου. Το δικαίωμα αυτό είχε την ίδια ημέρα αγοραστεί από τον πωλητή Παπαϊωάννου (συμβόλαιο 3061 τη ίδιας συμβολαιογράφου). Το τίμημα της πώλησης, σύμφωνα με το συμβόλαιο, έφτασε τα 6.759.000 ευρώ (αντικειμενική αξία 679.002,4 ευρώ). Και όμως, ο κ. Παπαϊωάννου είχε πληρώσει λίγες ώρες πριν στους οικοπεδούχους Νίκο και Δήμητρα Μαγκαλάκη το ποσό των 3.600.000 ευρώ! Η σχετική επιταγή εκδόθηκε από την Τράπεζα Κύπρου και το ποσό ανασύρθηκε από λογαριασμό της εταιρείας Πάπιστα Αστική Ανάπτυξη! (Με το ιδιοκτησιακό καθεστώς ορισμένων εταιρειών Πάπιστα, συνδέθηκε μετά το 2005 η Μονή Βατοπεδίου).

Σύμφωνα με την Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, η συναλλαγή είναι «ύποπτη» αφού επισημαίνεται ότι ο Παπαϊωάννου αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα (έκδοση ακάλυπτων επιταγών), επομένως τα χρήματα προέρχονται από την τελική αγοράστρια, που είναι η εταιρεία του Πάπιστα.

Ποιος είναι ο κ. Πάπιστας;

Είναι ο εκ Κοζάνης ορμώμενος επιχειρηματίας που, κατ’ ομολογίαν του σημερινού Υπουργού Οικονομικών, τότε εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μπαινόβγαινε στο Γραφείο του! Και όχι μόνο αυτό, αλλά γνωρίζονταν κιόλας!

Ο Παπακωνσταντίνου, λοιπόν, γνωρίζει έναν επιχειρηματία, συναντάται μαζί του στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ο επιχειρηματίας αυτός είναι αναμεμειγμένος σε ανταλλαγές οικοπέδων της Μονής Βατοπεδίου!

Πιστεύει κανένας ότι ο Παπακωνσταντίνου δεν ήξερε για την υπόθεση Βατοπεδίου;

Μετά το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» η κλήση του Παπακωνσταντίνου στην Εξεταστική

Πες΄μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι. Ο Παπακωνσταντίνου δεν ξέρει ότι ο πολιτικός δυο από τα πράγματα που πρέπει να τηρεί απαράβατα είναι. Το προφίλ του, δηλαδή το τι λέει, και με ποιους κάνει παρέα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...