Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Από τους Σταμουλο-Κολλάδες στο νέο ξεβρακο-πούλημα



Πιλότος αναμένεται να καταστεί η ΕΘΕΛ, οι δανειακές υποχρεώσεις της οποίας εκτοξεύτηκαν στο 1,7 δισ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το γραφείο του πρωθυπουργού προετοιμάζουν το σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η κρατική εταιρεία μεταφορών που πέρυσι έχασε 327 εκατ. ευρώ θα αποκρατικοποιηθεί ελεύθερη χρεών, με πρώτη επιλογή τους ίδιους τους εργαζομένους.

«Μπορεί να υιοθετούμε επιλογές που στο παρελθόν απέτυχαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να

αξιοποιήσουμε επιλογές που με ορθολογικό τρόπο μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα», υποστηρίζουν στην κυβέρνηση.

Τα χρέη της ΕΘΕΛ θα συμπεριληφθούν στο δημόσιο χρέος. Ο ΟΑΣΑ παράλληλα θα μετατραπεί σε μητροπολιτικό φορέα και θα είναι η αναθέτουσα αρχή που θα συμβάλλεται με τις υπόλοιπες εταιρείες όπως οι ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ για την εκτέλεση του κυκλοφοριακού έργου. Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται αποφασισμένο να σταματήσει να εγγυάται τη χρηματοδότηση των προβληματικών ΔΕΚΟ που δεν μπορούν από μόνες τους να καλύψουν το 50% των δανειακών τους υποχρεώσεων, και αυτό γιατί, σύμφωνα με τη Εurostat, έτσι επιβαρύνεται το δημόσιο χρέος, την ώρα που όλες οι προσπάθειες κατατείνουν στην προσπάθεια περιορισμού του.

Όταν τα ιδιωτικοποίησε ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και το ΠΑΣΟΚ που βγήκε μετά ήθελε να τα κρατικοποιήσει πάλι, είχε βάλει τους αξέχαστους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ τραμπούκους Σταμουλο-Κολλάδες να ξεβρακώνουν στον δρόμο τους διαμαρτυρόμενους ιδιοκτήτες που είχαν χρεωθεί για να τα αγοράσουν. Ε ρε ιστορία τι μας κάνεις. Τώρα θα αντιστραφούν οι όροι. Θα ξεβρακώνουν οι νέοι τραμπούκοι, όσους διαφωνούν με την… ιδιωτικοποίηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...