Κανένα ελληνικό δικαστήριο δεν είναι νομικά σε θέση να ακυρώσει εν όλω ή εν μέρει τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα... και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή του Μνημονίου για την εξυγίανση της οικονομίας της. Αυτή την κατηγορηματική διαβεβαίωση έδωσαν καλά πληροφορημένες πηγές της Νομικής Υπηρεσίας της Κομισιόν τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα "Ημερησία' σε σχετικό δημοσίευμα. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές το Μνημόνιο συνιστά διεθνή συμφωνία (Ελλάδα, χώρες ευρωζώνης, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και ως διεθνής συμφωνία αποτελεί τμήμα του κοινοτικού κεκτημένου δηλαδή της κοινοτικής νομοθεσίας.
Αν οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια ζητώντας από αυτά να κρίνουν ολόκληρο ή τμήμα του Μνημονίου αντισυνταγματικό, έλεγαν οι ίδιες πηγές, το Ελληνικό δικαστήριο θα θέσει προδικαστικό ερώτημα σχετικά με τη συνταγματικότητα ή όχι αυτής της συμφωνίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο με τη σειρά του θα αποφανθεί ότι αυτό, ως τμήμα του κοινοτικού κεκτημένου, της κοινοτικής νομοθεσίας, υπερέχει των ελληνικών νόμων και του ίδιου του Συντάγματος της Ελλάδας και κατ’ επέκταση δε μπορεί ούτε να ακυρωθεί είτε στο σύνολο του είτε σε κάποια ή κάποιες από τις συμφωνημένες διατάξεις του.
Οι δηλώσεις αυτές εκ μέρους του νομικού τμήματος της Κομισιόν θέτουν αυτομάτως θέμα ανεξαρτησίας της χώρας μας σε επίπεδο πολιτικό, νομικό αλλά και κυριαρχικό, αφού οι νομικοί της Κομισιόν ουσιαστικά θέτουν θέμα κατοχής της Ελλάδας από έναν όμιλο ενδιαφερομένων - δανειστών, οι οποίοι αποφασίζουν για το τι είναι συνταγματικό στη χώρα μας ή κατά πόσο ισχύει το Σύνταγμα της Ελλάδας σε θέματα που αφορούν την ίδια την Ελλάδα. Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και όχι νομικό, όπως αρχικά εμφανίζεται, αφού η παραδοχή της Κομισιόν αποτελεί κατάφορη παραβίαση της ανεξαρτησίας της Ελλάδας (και ποιός ξέρει ποιάς άλλης ευρωπαϊκής χώρας στο μέλλον) και την μετατρέπει σε χώρα που λειτουργεί υπό την κατοχή ξένων συμφερόντων που δεν αποδέχονται τα ισχύοντα του Ελληνικού Συντάγματος.
Μήπως αυτό εννοούσε ο Άγγλος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος όταν έθεσε θέμα μέτρων στην αγγλική οικονομία είπε χαρακτηριστικά: "Τα μέτρα πρέπει να παρθούν. Η Αγγλία δεν πρόκειται να γίνει Ελλάδα...".
Το ζητούμενο, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι κατά πόσο νόμιμη είναι πλέον η κυβέρνηση Παπανδρέου, που εν αγνοία του ελληνικού λαού, συνεπικουρούμενη από το ΛΑΟΣ έχει παραδώσει τη χώρα, της οποίας οι πολίτες δεν έχουν καν το δικαίωμα να καταφύγουν νομικά (η ηθική έχει προ καιρού ξεπεραστεί από τους κυβερνώντες στη χώρα μας) κατά οιουδήποτε παραβιάζει τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματά τους. Σήμερα πλέον διασαφηνίζεται απόλυτα το πολιτικό πραξικόπημα του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος όχι μόνο έχει πει επανειλημμένα ψέματα στους έλληνες πολίτες, αλλά συνεχίζει να τους εξαπατά δίνοντάς τους την εντύπωση πως η Ελλάδα αποτελεί ανεξάρτητο κράτος που περνάει μία δύσκολη καμπή (δεν αναφέρει τη χρονική διάρκεια για ευνόητους λόγους). Και αφού λοιπόν, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει παύσει το Ελληνικό Σύνταγμα, με ποιά ιδιότητα συνεχίζει να είναι πρωθυπουργός; Μήπως με την ιδιότητα του υπαλλήλου που έχει τοποθετηθεί από τους δανειστές μας οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν τις βασικές αρχές ύπαρξης και λειτουργίας της χώρας που λέγεται Ελλάδα;
ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/
ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΝΤΕΣ από τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή...
-
Όσο περνούν οι ημέρες και οι εβδομάδες, τόσο πιο εμφανή γίνονται τα
ελλείμματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην Μέση Ανατολή και
ειδικότερα στην Συ...
Πριν από 55 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου