Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

2 δισ. Ευρώ αποζημίωση, ζητεί ο Βαλυράκης από την Siemens



Διεκδίκηση αποζημίωσης 2 δισ. ευρώ από τη siemensπροτείνει ο Βαλυράκης. Αυτό φέρεται να ζητά ο επικεφαλής της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens, Σήφης Βαλυράκης από το γερμανικό όμιλο, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ η οποία υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της σχετικό έγγραφο.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται στο δημοσίευμα της ότι διαθέτει έγγραφο του επικεφαλής της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη Siemens με το οποίο απαιτείται οικονομική αποζημίωση εξαιτίας του μεγάλου σκανδάλου των δωροδοκιών. Αναφέρεται ακόμη ότι η εταιρεία απέσπασε με δωροδοκίες μεγάλες παραγγελίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και για τον ΟΤΕ, ενώ τα ελληνικά μεγάλα κόμματα έπαιρναν μίζες εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να επηρεάζουν υπέρ της Siemens τις αποφασεις οργανισμών και επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Βαλυράκης ζητά από την ελληνική κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να απαιτήσουν το συγκεκριμένο ποσό από την εταιρεία, ενώ η Siemens απορρίπτει κατηγορηματικά το αίτημα αυτό. Ζητείται επίσης το ύψος της αποζημίωσης να αγγίζει το 10% των κερδών της εταιρείας από τις ύποπτες παραγγελίες, τη στιγμή που η Siemens έχει ετήσια κέρδη από την Ελλάδα 250.000 ευρώ.

Η επιστολή του κ. Βαλυράκη θα σταλεί, όπως λέει η εφημερίδα, στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης και στην Εισαγγελία Αθηνών μέσα στην εβδομάδα.

Από την πλευρά της εταιρείας υποστηρίζουν ότι συνεργάζονται στενά με τις ελληνικές αρχές, ενώ εκτιμάται ότι για να καταλήξει κανείς στο υποτιθέμενο ποσό των 20 δισ. ευρώ του τζίρου των ύποπτων πρότζεκτ (το 10% του οποίου είναι η ζητούμενη αποζημίωση), «θα πρέπει να επεκτείνει τις έρευνες μέχρι την αρχαιότητα», σημειώνει η εφημερίδα.

Δηλαδή από την εποχή που έγινε το αφεντικό της στην Ελλάδα, ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...