Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ανάκληση επικίνδυνης ΠΙΠΙΛΑΣ CHICCO



Ανακλήθηκε από την αγορά μας πιπίλα καουτσούκ, με την εμπορική επωνυμία "CHICCO Physio Soft Gommoto Soother 0+ - (Orthodontic Chicco System)", με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009, που παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση "Artsana SpA" με απόφαση του ΕΦΕΤ.Το συγκεκριμένο προϊόν στην Ελλάδα διακινήθηκε μέσω της εταιρείας "Β & Μ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ Α.Ε." (Ανδ. Μεταξά 6, Κ. Κηφισιά). Καλούνται οι καταναλωτές - γονείς που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.

ΕΠΙΣΗΣ Στην απαγόρευση εξαγωγών τεσσάρων φαρμάκων προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), έπειτα από τη διαπίστωση ότι πρόκειται για φάρμακα που εξάγονται κατά κόρον σε άλλες χώρες την ώρα που καταγράφεται έλλειψή τους στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για τα σκευάσματα MADOPAR για τη νόσο Πάρκινσον , το ανοσοκατασταλτικό CELLCEPT , το TEGRETOL για την επιληψία και το αντιψυχωτικό SEROQUEL.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΕΟΦ, κ. Ιωάννη Τούντα, πρόκειται για προσωρινό μέτρο το οποίο θα ισχύσει μέχρι την ομαλοποίηση της αγοράς. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση ανάλογα μέτρα θα λαμβάνονται κάθε φορά που θα διαπιστώνονται ελλείψεις σε σοβαρά αναντικατάστατα φάρμακα.

Και το…. τρελό από τρελούς φαρμακογιατρους..που είχαν βαλθεί να ..δηλητηριάσουν τους ασθενείς τους,

Κάθε ρεκόρ συνταγογράφησης κατέρριψαν 20 γιατροί του ΙΚΑ, ο πρώτος από την Κρήτη και οι υπόλοιποι από την Αθήνα και πόλεις της Μακεδονίας! Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε από την ηλεκτρονική σάρωση συνταγών η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα σ’ ένα μόνο μήνα (τον Μάιο) οι συγκεκριμένοι γιατροί έγραψαν φάρμακα αξίας 70.000 έως 180.000 ευρώ ο καθένας! Πρόκειται για αστρονομικό ποσό που επιβεβαιώνει την ασυδοσία στη δαπάνη του φαρμάκου που απομυζά τα ασφαλιστικά ταμεία... Οι 20 γιατροί που εμφανίζονται πρώτοι στη λίστα είναι παθολόγοι, ψυχίατροι και νευρολόγοι οι οποίοι θα κληθούν σε απολογία και αν οι δικαιολογίες δεν είναι επαρκείς θα διακοπεί η σύμβασή τους με το ίδρυμα.

Η σάρωση των συνταγών του ΙΚΑ έδειξε επίσης ότι 892 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, πάλι παθολόγοι-διαβητολόγοι και ψυχίατροι, αλλά και ανειδίκευτοι γιατροί των κέντρων ΕΣΥ που υπερσυνταγογραφούσαν, είχαν ο καθένας τον αποκλειστικό του φαρμακοποιό που εκτελούσε τις συνταγές κατά 100% με την ανοχή ή τη συνέργεια και του ασφαλισμένου.

Ενδεικτικά, γιατρός παθολόγος μέσα σ' ένα μήνα έγραψε 7.500 συνταγές (!) για φάρμακα αξίας 174.000 ευρώ. Μέσα στο ίδιο διάστημα, άλλος γιατρός έγραψε ....8.472 συνταγές συνολικής αξίας 166.874 ευρώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...