Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Θεέ μου πόσο ποιο μαλάκες μπορεί να είναι;



Οι άνθρωποι είναι τελείως βλαμμένοι. Εκτός του ότι για να αντικατασταθεί η όποια χρηματική αμοιβή χρειάζεται να υπάρχει νόμος, διότι δεν είναι υποχρεωμένος ο καθείς να αναγνωρίζει «κατοχικά» κουπόνια αντί χρήματος, θα λένε απλώς όλοι, με κουπόνι τριάντα ευρώ η εργασία, με μετρητά είκοσι. Και σε εποχές κρίσης και λιτότητας όλοι θα προτιμούν το… είκοσι. Αυτούς τους τύπους πρέπει με την πρώτη ευκαιρία, να τους κάνουμε σαπούνι να ησυχάσουμε, αλλιώς δεν ξεμπερδεύουμε από αυτούς. Επειδή οι αλητήριοι μας έβαλαν απροετοίμαστους στην Ε.Ε, και χωρίς ανάπτυξη και εξαγωγές που θα έφερναν κάποια εισροή χρήματος στην χώρα, έχουμε στεγνώσει από μετρητά, Νομίζουν ότι θα αντικαταστήσουν το ..ρευστό με κουπόνια. Σε λίγο θα μας πουν να συναλλασσόμαστε υποχρεωτικά με αυγά, με ζαρζαβατικά, και άλλα… «χαρτονομίσματα»

Τα κουπόνια και τα εξελιγμένης τεχνολογίας ΑΤΜ δεύτερης γενιάς εισέρχονται στον πόλεμο που έχει κηρύξει το υπουργείο Εργασίας κατά της εισφοροδιαφυγής. Από τις αρχές του 2011 και βάσει του νόμου 38/63/10 μια σειρά από επαγγελματίες, όπως οι οικιακοί βοηθοί (ανασφάλιστοι και μη), οι καθηγητές που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα, οι κομμώτριες, μανικιουρίστες που προσφέρουν εργασία κατ΄ οίκον, οι κηπουροί, οι φυσικοθεραπευτές και οι κάθε ειδικότητας τεχνίτες που καλούνται για μικροεπισκευές σε σπίτια, δεν θα αμείβονται πλέον από τους περιστασιακούς εργοδότες με μετρητά ή με επιταγές, αλλά με... κουπόνια τα οποία θα εξαργυρώνουν. Θα παίρνουν, δηλαδή, το κουπόνι και θα εισπράττουν μετρητά.


Το νέο σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές Φεβρουαρίου, και θα είναι υποχρεωτικό για όλους. Ακόμη και για όσους χρησιμοποιούν περιστασιακά εργάτες για μερεμέτια στο σπίτι, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Οι εργοδότες θα προμηθεύονται τα ειδικά κουπόνια αμοιβής από τις ΑΤΜ που θα εγκατασταθούν από τον Ιανουάριο σε διάφορα σημεία, κυρίως έξω από τις τράπεζες και τα ΚΕΠ. Θα βάζουν στις ΑΤΜ χρήματα και θα λαμβάνουν κουπόνια ίσης αξίας με τα χρήματα που τοποθέτησαν. Εχουν προβλεφθεί κουπόνια από 5 ευρώ ως και 100 ευρώ. Στα κουπόνια αυτά υπάρχει πρόνοια ώστε να καταβάλλεται αυτομάτως στα ασφαλιστικά ταμεία και η εργοδοτική εισφορά. Π.χ., το 20% της αξίας κάθε κουπονιού θα είναι η εργοδοτική εισφορά. Με τον τρόπο αυτόν ο ενδιαφερόμενος δεν θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει ξεχωριστά την εργοδοτική εισφορά.

Με τα κουπόνια αυτά θα πληρώνει τις οικιακές βοηθούς που εργάστηκαν γι΄ αυτόν ή τους εκπαιδευτικούς που παραδίδουν κατ΄ οίκον ιδιαίτερα μαθήματα κτλ. Εν συνεχεία, ο/η κάτοχος του κουπονιού αυτού θα πηγαίνει στις ίδιες ΑΤΜ, θα τοποθετεί το κουπόνι και έναν κωδικό και θα εισπράττει τα χρήματα. Ο νόμος προβλέπει και χρηματικές ποινές για τον εργοδότη που δεν συμμορφώνεται. Οι ποινές κυμαίνονται από 2.000 ως και 5.000 ευρώ. Τα κουπόνια που θα παίρνει ο εργοδότης θα εκπίπτουν από την Εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...