Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Όταν οι πολίτες είναι αποφασισμένοι ..ΟΛΑ γίνονται.


Χωρίς να πληρώνουν διόδια διέρχονταν οι οδηγοί, από τη μια το μεσημέρι, από τον σταθμό των Μαλγάρων, εξ αιτίας των κινητοποιήσεων της συντονιστικής επιτροπής κατά των διοδίων στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα.

Η κινητοποίηση στα διόδια των Μαλγάρων - στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και ο Σάββας Κωφίδης - διήρκεσε ως τις πέντε το απόγευμα.

Στη Θεσσαλία, από τις δώδεκα μέχρι τις τρεις άνοιξαν οι μπάρες στα διόδια Μοσχοχωρίου, ενώ από τις τρεις ως τις πέντε ηταν ανοιχτά τα διόδια Μακρυχωρίου. Και τα διόδια του Πυργετού.

Στις τρεις το μεσημέρι άνοιξαν τα διόδια στη Λεπτοκαρυά και παραμείναν ανοιχτά έως τις πέντε το απόγευμα. Από τις τέσσερις το απόγευμα, ως τις έξι ανοίξαν τα νέα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Ελεύθερα περασαν χωρίς να πληρώνουν οι διερχόμενοι οδηγοί, από τους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου ανατολικής Πελοποννήσου.

Από τις 3:10 πολίτες και κλιμάκια της συντονιστικής επιτροπής Πελοποννήσου κατά των διοδίων έιχαν σηκώσει τις μπάρες στους σταθμούς γέφυρα Μάναρη (ΑΣΕΑΣ), Νεστάνης και Σπαθοβουνίου.

«Οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσια περιουσία - Σπρώξτε τη μπάρα. Μη πληρώνεις κι εσύ!». Μ' αυτό το σύνθημα εκατοντάδες μέλη, του κινήματος ενάντια στα διόδια, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έκανε το πανελλήνιο συντονιστικό των επιτροπών αγώνα κατοίκων πολιτών και εργαζόμενων ενάντια στα διόδια και άνοιξαν σήμερα τις μπάρες σε πολλούς σταθμούς διοδίων της χώρας.

Το άνοιγμα ξεκίνησε σε κάποιους σταθμούς στις 12 το μεσημέρι, και οι μπάρες έμειναν ανοιχτές μέχρι τις 5 το απόγευμα. Οι οδηγοί περνούσαν τα διόδια με κορναρίσματα και σχηματίζοντας το σήμα της νίκης προς τα μέλη του κινήματος που κρατούσαν ανοιχτά τα διόδια.

Άντρες, γυναίκες ακόμη και μικρά παιδιά ήταν εκεί για να δώσουν δυναμικό παρόν ενάντια στην καταβολή των διοδίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...