Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ξανά, πάλι από την αρχή, οι διαδηλωτές στην Αίγυπτο.


Ο Μουμπάρακ υποσχέθηκε στους αιγύπτιους ότι …το καλοκαιράκι θα το περάσουν παρέα.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, είπε μεταξύ άλλων στην αποψινή ομιλία του ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αλλά θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τότε, και αρνήθηκε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του, που είναι και το κεντρικό αίτημα των εκατομμυρίων διαδηλωτών.
«Θα χρησιμοποιήσω τους υπόλοιπους μήνες της θητείας μου για να ικανοποιήσω τις απαιτήσεις του λαού», είπε.
Αυτό όμως κάνει τον Μουμπάρακ υπεύθυνο για τον έλεγχο μιας μεταβατικής κυβέρνησης μέχρι την επόμενη προεδρική εκλογή, που επί του παρόντος έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.Υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις στο σύνταγμα, και ιδίως το άρθρο 76, το οποίο καθιστά σχεδόν αδύνατη την υποψηφιοτητα σε ανεξάρτητους υποψηφίους Και είπε ότι η κυβέρνησή του θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της οικονομίας και των θέσεων εργασίας.
Η "Νέα κυβέρνηση μου θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νέων ανθρώπων», είπε. “ «Θα εκπληρώσω τις θεμιτές απαιτήσεις τους και θα βοηθήσω την επιστροφή της σταθερότητας και της ασφάλειας."
Ο Μουμπάρακ έστειλε επίσης ένα μήνυμα προς τους διαδηλωτές ότι δεν έχει σκοπό για να φύγει στην εξορία, όπως έκανε πρόσφατα ο έκπτωτος πρόεδρος της Τυνησίας Zine El Abidine Ben Ali λέγοντας ότι θα "πεθάνει σε αυτό το έδαφος. Φάνηκε σε μεγάλο βαθμό διαλλακτικός για τις διαδηλώσεις, λέγοντας ότι "οι νέοι" έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν ειρηνικά αλλά γρήγορα πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές εχουν «εκμεταλλευθεί» από ανθρώπους που προσπαθούν να «υπονομεύσουν την κυβέρνηση."
εξαγγελία του, ακολουθεί μια εβδομάδα από διαμαρτυρίες, στις οποίες εκατομμύρια άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους σε όλη την Αίγυπτο με τη ζήτηση την παραίτησή του. Ωστόσο, η ομιλία του δεν έπεισε τους διαδηλωτές που επιστρέφουν στην πλατεία ταχιρ μετά την ομιλία του, φωνάζοντας μερικά από τα νέα συνθήματα, όπως «δεν θα παραιτηθεί αύριο, δεν θα φύγουμε ούτε την Πέμπτη .. . "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...