Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Όλα μέλι-γάλα, για το …κάβο σίδερο.


Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων κρίθηκαν αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το μεγάλο “σκάνδαλο της Μονής Τοπλού”.

Στο εδώλιο για απάτη κατά συρροή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, καθόταν ο ηγούμενος της Μονής Τοπλού, μαζί με επτά ακόμα άτομα (δασολόγοι, τοπογράφοι, και δημόσιοι υπάλληλοι) που είχαν διοριστεί ως πραγματογνώμονες ή τεχνικοί σύμβουλοι.

Επίσης, κατά περίπτωση αντιμετώπιζαν κατηγορίες για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων και ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα - το οποίο εκδόθηκε μετά από μήνυση που είχε υποβάλει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος - η Μονή Τοπλού εισέπραξε με απατηλά μέσα 375.000 ευρώ, ως αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο, για απαλλοτριωθείσα έκταση 1.600 στρεμμάτων, η οποία όμως δεν της ανήκε, αφού ήταν δασική έκταση. Επίσης, οι κατηγορούμενοι είχαν αναφέρει ψευδή στοιχεία σε αγωγή τους υποστηρίζοντας ότι ανήκαν στη Μονή, λόγω χρησικτησίας, 30.000 στρέμματα στην περιοχή “Κάβο Σίδερο”, τα οποία δήθεν προέρχονταν από άτυπες δωρεές και παραχωρήσεις πιστών, ενώ στην πραγματικότητα ενώ το 90% της έκτασης αυτής είχε δασικό χαρακτήρα και ανήκε στο Δημόσιο. Στην παραπάνω έκταση η Μονή σκόπευε να κάνει “μπίζνες” μετατρέποντάς την σε τουριστικό θέρετρο, αν και ήταν ενταγμένη ως προστατευόμενη στο “ δίκτυο natura”.Μάλιστα για το λόγο αυτό είχε έρθει σε συμφωνία – μέσω του Ιδρύματος “Παναγία η Ακρωτηριανή” με την εταιρεία Loyalward Ltd που έχει έδρα το Λονδίνο και είναι θυγατρική της “Minoan Croup Plc” – για την κατασκευή πέντε τουριστικών χωριών, αλυσίδας υπερπολυτελών ξενοδοχείων καθώς και γηπέδων γκολφ…

Εμείς είχαμε ασχοληθεί με επανωτά πόστ για το θέμα αυτό αλλά γνωρίζουμε την ..παντοδυναμία του Μητσοτάκη στο νησί και δεν περιμέναμε τίποτε άλλο.

Ναυαγεί η επένδυση στην.. NATURA περιοχή της μονής ΤΟΠΛΟΥ

O "ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ" Ο ΕΦΡΑΙΜ και η εταιρια της ΤΟΠΛΟΥ

Τι γνωρίζετε για την Τοπλού κε Μητσοτάκη;

Εν αρχή επί ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΤΟΠΛΟΥ / ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η εταιρεία ... φάντασμα και το φάντασμα του Μητσοτάκη

Θα μας τρελάνει η κυρία ΣΙΟΥΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...