Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Γλυκοκοιτάζουν και την …ακίνητη ιδιωτική περιουσία.


Πλήρη αμνηστία, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ώστε να «επιστρέψει» το «μαύρο χρήμα» στην πραγματική οικονομία προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο ..ταμίας του Δ.Ν.Τ - GREECE Eυάγγ. Bενιζέλος από του βήματος της Bουλής. «Θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους έχουν περιουσία, καταθέσεις και θέλουν να χρησιμοποιήσουν το προϊόν του κόπου τους, ή εν πάση περιπτώσει προϊόν που δεν έχει διερευνηθεί νομικά, για να στηρίξουν την οικονομία με επενδύσεις, με αγορά κατοικίας, να υπάρξουν μεταβατικές ρυθμίσεις», υπογράμμισε ο κ. Bενιζέλος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του και μια εικόνα για το πώς σκοπεύει να κινηθεί προσεχώς. Στα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η ένταξη της παραοικονομίας στην πραγματική οικονομία. Για το σκοπό αυτό θα δοθούν κίνητρα στους πάσης φύσεως λήσταρχους και κλεφταράδες του δημόσιου χρήματος, όπως πλήρη απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» σε όσους επαναπατρίσουν κεφάλαια από το εξωτερικό ή σε όσους διαθέτουν μαύρη περιουσία που δεν έχει φορολογηθεί, με την προϋπόθεση ότι θα τοποθετήσουν το «μαύρο χρήμα» στην Ελλάδα σε επενδύσεις και αγορές ακινήτων.

Κοιτάξτε τώρα τι σας έκανε το…Ε9

Στα 400 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η αξία των ακινήτων που διαθέτουν οι Έλληνες πολίτες, τα νοικοκυριά, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως απεκαλύφθη στην βουλή. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των δεδομένων των εντύπων E9 του 2009, «Άρα, ο ιδιωτικός τομέας έχει στα χέρια του μια περιουσία που υπερκαλύπτει κατά πολύ το δημόσιο χρέος. Aν βάλουμε, μάλιστα, και την αξία της θεωρητικής περιουσίας της KEΔ (υπολογίζεται σε περίπου 285 δισ. ευρώ), έχουμε άνεση. Κινδυνεύουμε... να τριπλασιάσουμε την περιουσία που έχουμε στα χέρια μας σε σχέση με το δημόσιο χρέος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Πάντως, το θέμα είναι -όπως είπε- «πόσο εμπορεύσιμα είναι όλα αυτά και τι αποδίδουν όταν θέλεις να έχεις ταμειακή ευχέρεια. Δεν πρέπει να παρεξηγούμε μεγέθη τα οποία είναι λογιστικά και θεωρητικά, με μεγέθη τα οποία είναι αγοραία». Δηλαδή με λίγα λόγια μετά την υποθήκευση των συμβολαίων που σύναψαν τα κορόιδα για να πάρουν στεγαστικό δάνειο από την χ ..ελληνική τράπεζα, στο Δ.Ν.Τ, έρχεται τώρα ο..ταμίας να ..γλυκοκοιτάζει και την ιδιωτική περιουσία των πολιτών, αφού πρώτα τους έβαλαν με διάφορους εκβιαστικούς νόμους να την καταγράψουν όλη στο Ε9 οι κοροιδάρες.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο ιδιωτικός τομέας «έχει στα χέρια του μια περιουσία η οποία υπερκαλύπτει κατά πολύ το ύψος του δημοσίου χρέους», ο υπουργός υπογράμμισε αμφίσημα «η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα -και μάλιστα σε πραγματικές αξίες και όχι σε αντικειμενικές- είναι υπενδεδυμένα τεράστια ποσά, πολύ μεγάλες περιουσίες και αυτό είναι σε …γενικές γραμμές το προϊόν του κόπου του . Είναι όμως άλλο πράγμα αν ο κόπος αυτός φορολογήθηκε ή δεν φορολογήθηκε, αν παρήχθη μέσα από την επίσημη οικονομία ή μέσα από την παραοικονομία. Αυτό είναι το μεγάλο γενετικό ελάττωμα του κράτους μας, της οικονομίας μας. Είναι ένα διαρθρωτικό ελάττωμα που υπάρχει από τη γέννησή του, από το 1827 και μετά». Ενισχύοντας, μάλιστα, τις βεβαιότητες, ότι υπάρχουν εν εξελίξει σχεδιασμοί, πρόσθεσε εμφατικά: «Τώρα πρέπει να βάλουμε τάξη σε αυτό! (κοίτα ρε, που θα μας προκύψει και… κουμουνιστής ο χοντρούλης.) Επειδή ξέρει πως δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να πληρωθούν 75 εκατομμύρια το 2015 που λήγουν, ψάχνεται από παντού εκτός από τους λήσταρχους πολιτικούς και διαπλεκόμενους που ρήμαξαν την χώρα. Δηλαδή όσοι φάγαμε …καλώς φάγαμε ,τα κορόιδα θα πληρώσουν στην ανάγκη και με το… δεύτερο περιττό σπιτάκι τους, που είναι… πολυτέλεια σε καιρούς χαλεπούς. .Όσο για τον..τρόπο; Αυτοί έχουν και το… μαχαίρι και το..πεπόνι. Όλο και κάτι θα βρουν.

Όπως είπε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει μια τεράστια ακίνητη περιουσία, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί με τον επωφελέστερο τρόπο, αρκεί να διατηρείται η αγορά σε κίνηση .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...