Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Το μαχαίρι έφτασε, στο..επίδομα και τις..συντάξεις.


Με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί η περικοπή σειράς επιδομάτων και παροχών που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και των δήμων. Απώλειες που μπορεί να φτάσουν έως και τα 50 ευρώ τον μήνα σημαίνει για όλους τους υπαλλήλους η περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης που καταβάλλεται σήμερα στο Δημόσιο. Σε συνδυασμό με τα λοιπά μέτρα μιλάμε για συνολικές μειώσεις αποδοχών έως και 40%.
Αντιθέτως, μικρότερο ψαλίδι προβλέπεται για ειδικά, υψηλά επιδόματα που χορηγούνται σε συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού όπως δικαστικοί, ιατροδικαστές και το καλλιτεχνικό προσωπικό σε κρατικές ορχήστρες .Δείτε εδώ
Επίσης με μια απόφαση που παρακρατά 40-80% στους συνταξιούχους που είναι σε δημόσια ιδρύματα κλειστής περίθαλψης, ο αρχιμαλάκας Λοβέρδος φροντίζει να μην αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα στα δικαιώματα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.
Στις 20.5.2011 ο υπουργός Υγείας είχε μιλήσει για «εθελούσια συμμετοχή του οικόσιτου συνταξιούχου για τη διαβίωσή του σε ιδρύματα πρόνοιας», με την δικαιολογία ότι αυτό γίνεται γιατί σε ορισμένα ιδρύματα μένουν ηλικιωμένοι, αλλά τη σύνταξή τους τη διαχειρίζονται συγγενείς τους, αντί να την παίρνει το ίδρυμα, όπως συνήθως συμβαίνει, και με έναν απροκάλυπτο τρόπο ομολογεί ότι θέλει να απαλλάξει τον κρατικό προϋπολογισμό και απ' τις ελάχιστες υποχρεώσεις του προς τα δημόσια ψυχιατρεία, τα γηροκομεία και ιδρύματα χρονίων παθήσεων - όπου περιθάλπονται οι συνταξιούχοι των παραπάνω κατηγοριών και χαρατσώνει τις συντάξεις τους που στην πλειοψηφία τους είναι οι συντάξεις των κατώτατων ορίων. Κι όμως σε αυτά τα ψίχουλα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται να επιβάλει κλιμακωτή παρακράτηση ως ακολούθως:

Για σύνταξη μέχρι 360 ευρώ ποσοστό 40%.
Από 360,01-500 ευρώ ποσοστό 50%.
Από 500,01-1.000 ευρώ ποσοστό 60%.
Από 1.000,01-1.500 ευρώ ποσοστό 70%.
Από 1.500,01 ευρώ και άνω ποσοστό 80%.


«Τα παρακρατηθέντα ποσά εγγράφονται στα έσοδα του προϋπολογισμού του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και η διαχείριση αυτών γίνεται όπως και τα υπόλοιπα έσοδα του φορέα». Δηλαδή και οι ελάχιστοι φορείς κοινωνικής φροντίδας μετατρέπονται σε φοροεισπράκτορες και λειτουργούν σαν επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...