Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τέσσερα χρόνια στην φυλακή για ένα… ζαντολάστιχο ?


Με μια απόφαση που την χαρακτηρίζει η κρατική αναλγησία ο Άρειος Πάγος επικύρωσε ποινή τεσσάρων ετών σε έναν 32χρονο απεξαρτημένο πλέον χρήστη ναρκωτικών. Οι αρεοπαγίτες, ερμηνεύοντας το γράμμα, αλλά αγνοώντας το πνεύμα επιείκειας του νομοθέτη έκριναν ότι «χρήστης ναρκωτικών που έχει ολοκληρώσει θεραπευτικό πρόγραμμα δεν μπορεί να καταδικαστεί σε μειωμένη ποινή εφόσον έχει διαπράξει το αδίκημα της ληστείας». Η «ληστεία» που είχε διαπράξει ο συγκεκριμένος χρήστης; Σε ηλικία 18 ετών αφαίρεσε ένα ζαντολάστιχο με την απειλή μαχαιριού και σύμφωνα με το νόμο «όποιος προσπαθεί να αφαιρέσει αντικείμενο ή αντικείμενα με την απειλή κατά της ζωής διαπράττει το αδίκημα της ληστείας και όχι της κλοπής». Το Εφετείο είχε καταδικάσει τον 32χρονο που ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα του 18 ΑΝΩ σε φυλάκιση 4 ετών παρότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο δικαστήριο να μειώσει την ποινή αν αποδειχτεί ότι τα αδικήματα τελέστηκαν για να διευκολυνθεί η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οι δικαστές ανάφεραν ότι «δεν μπορεί να αναγνωριστεί καμία ελαφρυντική περίσταση σε όσους με επιτυχία έχουν ολοκληρώσει θεραπευτικό πρόγραμμα εφόσον έχουν διαπράξει ληστεία ή όλα τα άλλα εκείνα εγκλήματα που προβλέπονται στο άρθρο 31 του Ν. 3459/2006».

Η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ με ανακοίνωσή της «καταδικάζει ως απαράδεκτη την απόφαση του Αρείου Πάγου που επιβεβαιώνει την προηγούμενη απόφαση του Εφετείου της Αθήνας (φυλάκιση 4 χρόνια χωρίς αναστολή) για τον απεξαρτημένο, 32 χρόνων Κ.Ρ., που πριν από 13 χρόνια, ενώ βρισκόταν στη χρήση έκλεψε μία ζάντα αυτοκινήτου!.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ετσι. μπραβο στουσ δικαστες ειναι θεοι.μα τετοια δυναμη πω πω ουαου. τωρα σκυλια τησ"νομου" χα χα του ανόμου τα φιλαρακια σασ τους ελιτ πότε; μαλον ποτε πιστά σκυλακια των ελιτ. ετσι για μια ροδα. ενω τα δισ και η προδοσια τιποτα'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...