Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αναβίωση της παρακρατικής … «κόκκινης προβιάς», μέσω της ακροδεξιάς στην Ευρώπη;

Αστυνομικές δυνάμεις σε πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης ανησυχούν για την αύξηση των ακροδεξιών συναισθημάτων, που τροφοδοτείται από ένα τοξικό αντι-μουσουλμανικό μείγμα κατά των μεταναστών ,μισαλλοδοξία, και από την αύξηση της οικονομικής δυσπραγίας. Αλλά η ακροδεξιά βία, ενώ μερικές φορές ήταν θανατηφόρα, σπάνια είχε κλιμακωθεί πέρα ​​των μικροεπιθέσεων και τη χρήση μαχαιριών. Αυτό μπορεί να έχει αλλάξει με το Όσλο και το νησί διακοπών της Utoya την Παρασκευή. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα την χειρότερη της Δυτικής Ευρώπης από το 2005 επιθέσεις του Λονδίνου από την Αλ-Κάιντα, και την εκτέλεση τουλάχιστον 100 νεολαίων του κυβερνητικού κόμματος στο νησί. Εάν επαληθευτεί ότι είναι έργο ακροδεξιού, θα είναι πολύ σημαντικό. Μια ακροδεξιά επίθεση στην Ευρώπη, και σίγουρα στην Σκανδιναβία, θα ήταν άνευ προηγουμένου", Δηλαδή η επίθεση από ένα άτομο (με εξτρεμιστικές απόψεις κατά της κυβέρνησης, που συνδέεται με ορισμένες ομάδες), με στόχο την κυβέρνηση, προσβάλλοντας τα κτίρια και τα… όργανα της" . "Το επόμενο βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο είναι μεμονωμένο, ή αν είναι μέρος ενός σχεδίου. o εναγκαλισμός ακροδεξιών κομμάτων με υποτιθέμενα σοσιαλιστικά, και η αποδοχή εκ μέρους του «κλειστού συστήματος» στην νομή της εξουσίας, δεν είναι τυχαίο. Οι σχέσεις Γερμανίας – Ισραήλ - Αράβων - Τουρκίας σε επίπεδο νεοναζισμού, ήταν και είναι, άριστες, όπως είναι γνωστές και οι επεκτατικές βλέψεις τους . Η Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας, λέει στην ιστοσελίδα της ότι η λεγόμενη λευκή σκηνή δύναμη αποτελείται από άτομα, ομάδες και δίκτυα με δεξιές εξτρεμιστικές απόψεις έτοιμες να χρησιμοποιήσουν βία για πολιτικό κέρδος.

" Η νορβηγική ακροδεξιά είναι σε επαφή με σουηδούς ακροδεξιούς εξτρεμιστές, καθώς και με άλλες ακροδεξιές εξτρεμιστικές ομάδες στην Ευρώπη. Επίσης υπάρχει επικοινωνία και με Ρώσους ακροδεξιούς εξτρεμιστές", παρά το ότι ανήκει στο… ΝΑΤΟ. Τον Μάιο του 2010, ένας ακροδεξιός δέχθηκε επίθεση και μαχαιρώθηκε στη Σουηδία Ένας ακτιβιστής συνελήφθη με την υποψία της επιβαρυντικής κακοποίησης και απόπειρα δολοφονίας.

Η περίπτωση του νεοναζί David Copeland, που επιτέθηκε στους γκέι και σε εθνοτικές μειονοτικές κοινότητες με τέτοιο μίσος είναι ένα καλό παράδειγμα για την απειλή που θέτει η καθορισθείσα έννοια «μοναχικός βομβιστής». Ο Copeland χτύπησε τρεις στόχους στο Λονδίνο με βόμβες με καρφιά. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε ένα γκέι μπαρ στο Σόχο. Ακολούθησε με επιθέσεις εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητας στην Brick Lane, στο Ανατολικό Λονδίνο, και σε μια αγορά στο Brixton, νότια του Λονδίνου.

Ίσως αναδύεται μια νέα παραστρατιωτική απειλή, μια δεκαετία μετά την 11η Σεπτεμβρίου επιθέσεις της Αλ Κάιντα. Ίσως είναι η "Οκλαχόμα Σίτι" της Ευρώπης όπου ο ακροδεξιός Timothy McVeigh πυροδότησε μια βόμβα φορτηγό σε ένα ομοσπονδιακό κτίριο το 1995, σκοτώνοντας 168 ανθρώπους.

Μια έκθεση από την ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol για την ασφάλεια το 2010, γράφει ότι δεν υπήρχε δεξιά τρομοκρατία στην ήπειρο εκείνη την περίοδο, αλλά πρόσθετε πως η άκρα δεξιά είχε γίνει πολύ επαγγελματική στην παραγωγή προπαγάνδας αντισημιτικής και ξενοφοβικού χαρακτήρα και ήταν όλο και πιο ενεργή στην online κοινωνική δικτύωση. "Παρά το γεγονός ότι η συνολική απειλή από τον ακροδεξιό εξτρεμισμό φαίνεται να είναι σε κάμψη και οι αριθμοί των ακροδεξιών εξτρεμιστικών ποινικών αδικημάτων είναι σχετικά χαμηλοί, ο επαγγελματισμός στην προπαγάνδα και την οργάνωσή τους δείχνει ότι οι δεξιές εξτρεμιστικές ομάδες έχουν τη βούληση να διευρυνθούν και να εξαπλώσουν την ιδεολογία τους . Εξακολουθούν να αποτελούν απειλή στα κράτη μέλη της ΕΕ ".

Αν η αναταραχή στον αραβικό κόσμο, ειδικά στη Βόρεια Αφρική, οδηγήσει σε περαιτέρω εισροή των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη ", θα μπορούσε η ακροδεξιά να αποκτήσει επιπλέον ερείσματα εκφράζοντας την ευρύτερη δημόσια ανησυχία, σχετικά με τη μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες στην Ευρώπη ",και οι δημόσιες εκδηλώσεις του δεξιού εξτρεμισμού μπορεί να προκαλέσουν «αντίδραση» από τις ακραίες αριστερές ομάδες. Μια αύξηση της δραστηριότητας από αντι-ισλαμικές-ακροδεξιές ομάδες θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της πόλωσης, ειδικά κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων μνήμης, και διαδηλώσεων."

Τέτοιες συγκρούσεις πάντα οδηγούν σε σωματική βία με απρόβλεπτες εξελίξεις. .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...