Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Βάζουν μαχαίρι στα προνοιακά επιδόματα


Επιδόματα για την... απαγωγή πατρός στο εξωτερικό, για τη μετανάστευση πατρός , τη φυλάκιση πατρός, τη στράτευση πατρός αλλά και επίδομα στράτευσης άνευ... πατρός, δωδεκα επιδόματα για τυφλούς: από την ενίσχυση τυφλών εργαζομένων και τυφλών δικηγόρων έως ενίσχυση τυφλών δικηγόρων που ασκούν δικηγορία, τυφλών που δικηγορούν, επιστημόνων, εργαζομένων φοιτητών, μη εργαζομένων φοιτητών και τυφλών έμμεσα ασφαλισμένων, επιδόματα διαθεσιμότητας, τέσσερα επιδόματα για κωφάλαλους, δύο επιδόματα ομογενών που αφορούν σε υπερήλικες και φοιτητές, 14 επιδόματα απροστάτευτων παιδιών, με γονείς σε διάσταση ή γονείς διαζευγμένους, ενώ υπάρχουν επιδόματα για βιβλιάρια ανασφάλιστων, επίδομα ενοικίου, επίδομα συγγενών κωφαλάλων άνω των 65 ετών, συγγενείς κωφαλάλων κάτω των 18 ετών, επίδομα στεγαστικής συνδρομής ζεύγους, επίδομα στεγαστικής μεμονωμένων ατόμων και πολλά ακόμα. H λίστα περιλαμβάνει περί τα 150 επιδόματα τα οποία χωρίζονται σε αρκετές υποκατηγορίες για την ίδια πάθηση ή ομάδα πολιτών.

Ουσιαστικά στη λίστα υπάρχουν επιδόματα «διά πάσαν νόσον και πάσαν... μαλακίαν», τα οποία χορηγούνται στη χώρα μας και στοιχίζουν (συνολικά) στους φορολογούμενος περί τα 6 δισ. ευρώ ετησίως και χορηγούνται σε περισσότερους από 1.200.000 δικαιούχους απ' όλους τους φορείς (από τους οποίους περισσότεροι από 200.000 είναι «χρεωμένοι» στο υπουργείο Yγείας).

Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Yγείας, το οποίο προχωρά σε ελέγχους με στόχο τον εντοπισμό παρατυπιών στη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων. Για το λόγο αυτό, εντός Δεκεμβρίου όσοι λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα θα κληθούν για την απογραφή τους. Οι «δικαιούχοι» θα ενημερωθούν για τον τρόπο και τον τόπο απογραφής τους ώστε η σχετική λίστα να είναι έτοιμη έως τα τέλη Iανουαρίου 2012. Στόχος του υπουργείου είναι ο εξορθολογισμός του συστήματος καταβολής προνοιακών επιδομάτων,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...