Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ακόμη δεν κατάλαβαν πως το πολυτεχνείο τέλειωσε το …81


Η .. «συνήθης ετήσια» ήταν πορεία για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία ολοκληρώθηκε, εν μέσω μικρής έκτασης επεισοδίων, πράγμα που αποδεικνύει την αγαστή συνεργασία ακροδεξιών και κουκουλοφόρων λίγο μετά της επτά το βράδυ. Τα επεισόδια προκάλεσαν ομάδες εγκάθετων κουκουλοφόρων για το θεαθήναι , κυρίως στην πλατεία Μαβίλη, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και έξω από τη Βουλή. Οι πρωταγωνιστές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι τους απώθησαν με τη χρήση χημικών.

Με μεμονωμένα επεισόδια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης η μεγάλη πορεία για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, στις πορείες πήραν μέρος τουλάχιστον 15.000 άτομα, και κατ΄αλλους 30.000 ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα χιλιάδες αστυνομικοί.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους αντιεξουσιαστές προς τα Εξάρχεια. Η πορεία ξεκίνησε ως συνήθως λίγα μετά τις 15.00 το μεσημέρι όταν έκλεισε η κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου. Δέκα λεπτά μετά τις 16.00 η κεφαλή της πορείας των φοιτητών (της ΠΑΣΠ) με τη σημαία του Πολυτεχνείου που κάποτε την σεργιάνιζαν οι ΠαπουτσοΛαλιωτοΤσουμάκες μέχρι που μπήκαν στην χοντρή μάσα, έφτασε στην πρεσβεία. Συμμετείχαν περίπου 600 άτομα ενώ στις 4:20 ξεκίνησε ένα ακόμα τμήμα της πορείας από την παλαιά Βουλή με κατεύθυνση το Σύνταγμα και από εκεί την πρεσβεία των ΗΠΑ. Μετά τις 5μμ ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας και η πορεία που οργανώνει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, η οποία κινήθηκε μέσω της οδού Πανεπιστημίου προς την αμερικανική πρεσβεία. Επέμβαση έκαναν τα ΜΑΤ και στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στους Αμπελόκηπους όπου προχώρησαν και σε μία σύλληψη, ενώ συνολικά έχουν γίνει από την αστυνομία 70 προσαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...