Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Χριστούγεννα με ..δραχμή ;


Ο πρόεδρος του ιδρύματος Ifo του Μοναχου, Hans-Werner Sinn, αναμένει την έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη. “Οι Έλληνες δεν έχουν καμία δυνατότητα να γίνουν ανταγωνιστικοί στην Ευρωζώνη. Θα έπρεπε να μειώσουν τους μισθούς τους κατά το ήμισυ. Αυτό γίνεται μόνο με έξοδο και υποτίμηση”, είπε ο Sinn στην γερμανική εφημερίδα “Wirtschaftswoche”. Για να αποφευχθεί η ανάληψη χρημάτων από τις τράπεζες σε κατάσταση πανικού, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να προετοιμάσει την επιστροφή στη δραχμή μυστικά και με απόλυτη εχεμύθεια. “Το καλλίτερο θα ήταν να επανέλθει η δραχμή στην περίοδο των Χριστουγέννων”, συγκεκριμενοποίησε ο εμπειρογνώμονας Manfred Neumann από το πανεπιστήμιο της Βόννης.
Οικονομολόγοι πιστεύουν ότι το νέο ελληνικό νόμισμα θα χάσει πάρα πολύ από την αξία του αμέσως μετά την εισαγωγή του στην αγορά. Γι αυτό το λόγο θέλουν τουριστικοί πράκτορες να ασφαλίσουν τις πληρωμές τους σε ελληνικά ξενοδοχεία. Η εταιρεία Hotelplan Suisse έχει επισυνάψει συμφωνίες με τους Έλληνες εταίρους της, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Prisca Huguenin-dit-Lenoir στην εφημερίδα “Sonntag.

Ήδη προχώρησε σε διακοπή των προκαταβολών σε ξενοδόχους με τους οποίους έχει υπογράψει συμβόλαια, η TUI που έχει ζητήσει με επιστολή της να πληρώνεται και σε δραχμές, σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ! Την ίδια ώρα, και άλλοι μεγάλοι Ευρωπαίοι τουρ οπερέιτορς ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις!

2 σχόλια:

kimon είπε...

Μην αναπαράγεται σχόλια ηλιθίων Γερμανών ψευτοπαραγόντων,προκαλείτε πανικό και φόβο στους πολίτες που δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.
Σαν αντίδοτο γιατί δεν προβάλετε τις απόψεις δηλώσεις του νέου προέδρου της ΕΚΤ;;; "ότι ειναι ολέθριο για την ευρωζώνη η αποβολή της Ελλάδας"
Μην βγάζετε τα ματια της χώρας με παραπληροφόρηση δεν προσφέρετε έργο θετικό.

kimon είπε...

Όλι Ρεν: Δεν υπάρχει μελέτη έξωσης χώρας από το ευρώ
08/11/2011 03:19 | Κατηγορίες: Featured,Ενέργεια & Οικονομία Αποστολή με email Αποστολή με email |
Print Friendly Print Get a PDF version of this webpage PDF

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζεται για κάθε είδους σενάριο, αλλά δεν εκπονεί καμία μελέτη για το πως μια χώρα θα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη, ξεκαθάρισε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

Ερωτηθείς για το αν η Κομισιόν μελετά τον τρόπο εξόδου χώρας από το ευρώ, ο Όλι Ρεν διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια μελέτη». Για να συνεχίσει, «η Κομισιόν, όπως κάθε οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την ευημερία του κόσμου, σε αυτή την περίπτωση για την ευημερία και το μέλλον της Ευρώπης και των Ευρωπαίων πολιτών, πρέπει να σχεδιάσει πιθανά σενάρια και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε είδους σεναρίου. Αλλά δεν υπάρχει τέτοια μελέτη, σαν αυτή στην οποία αναφέρεστε», τόνισε.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι υπάρχει βούληση να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα «μπορεί και θα παραμείνει στο ευρώ».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...