Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Μήπως πρέπει να τους πούμε… αγαμοιθύται

Ο απόλυτος εκβιασμός από την πλευρά των Μέρκελ και Σαρκοζί είναι η σύνδεση της έκτης δόσης με την νέα δανειακή σύμβαση.

Στις δηλώσεις τους μετά την Σύνοδο των G20 στις Κάννες ειπαν.

Σαρκοζί: «Είπαμε ξεκάθαρα στις ελληνικές αρχές, την πλειοψηφία αλλά και την αντιπολίτευση, ότι οι Ευρωπαίοι θα δώσουν την έκτη δόση που έχει συμφωνηθεί, όταν το πρόγραμμα που εγκρίθηκε στις 26 Οκτωβρίου εφαρμοστεί».

Μέρκελ: «Η δόση θα δοθεί όταν η Ελλάδα εγκρίνει όλα τα σημεία των δεσμεύσεών της».

Όμως η αποδέσμευση της έκτης δόσης από το πρώτο πακέτο «διάσωσης» της Ελλάδας αποφασίστηκε όσον αφορά την ΕΕ , από το Eurogroup στις 21 Οκτωβρίου με βάση την περίφημη έκθεση της τρόικας , η οποία αν και με αστερίσκους ενέκρινε την εκταμίευση της. Όλα αυτά πριν την νέα συμφωνία στις 26 Οκτωβρίου . Αυτό δείχνει ότι, παρά τους κανόνες που επικαλούνται αυτοί ισχύουν, εάν τους εξυπηρετούν. Ετσι η δόση έχει κολλήσει και δεν θα συζητηθεί ούτε στο Eurogroup της Δευτέρας με την Ευρώπη να αναζητά νομικές φόρμουλες για την μη έγκαιρη εκταμίευση της , καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας σεβασμός σε αυτά που ορίζονται από την συνθήκη!

Μόνο το ΔΝΤ ως τράπεζα μπορεί να παγώσει όπως και έκανε το ποσοστό του στην 6η δόση καθώς βάση καταστατικού πρέπει να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους της χώρας που ενισχύει.

Γερμανία και Γαλλία για να αυξήσουν την πίεση τους για πλήρη έλεγχο των πολιτικών δρωμένων στην χώρα, δεν μένουν όμως μόνο στα χρήματα, αλλά στέλνουν ένα νέο σαφές τελεσίγραφο στην Αθήνα, το οποίο διαμηνύει ότι εάν η ελληνική πολιτική σκηνή δεν καταλήξει σε λύση το συντομότερο, η Γερμανία θα ανοίξει τις διαδικασίες εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Μάλιστα είναι τέτοια η παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας που η Μέρκελ φαίνεται να θέτει ως προϋπόθεση τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Και μετά συζητούμε για μη κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας, όταν θέλει να ορίζει και τον πρωθυπουργό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...