Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τους …σιχάθηκαν και οι …φίλοι τους.



Άρθρο αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές δημοσιεύεται αύριο στο εβδομαδιαίο Γερμανικό περιοδικό der Spiegel. Όλα θα αλλάξουν υπόσχονται οι πολιτικοί, με πρώτους εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος τους γκρεμού.... αναφέρει η αρθογράφος η οποία περιγράφει την προεκλογική εκστρατεία, η οποία όπως επισημαίνει, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια ακόμη προεκλογική εκστρατεία για την Ελλάδα .

Ασκεί κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, ότι διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του, χωρίς όμως να έχει κανει καμία δήλωσή για το πλήθος των παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο τονίζει ότι κηρύσσει άνετα τον πόλεμο για την στο πελατειακό κράτος που όμως όπως αναφέρει δημιούργησε στο παρελθόν το ίδιο του το κόμμα.

Η αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει πολύ στην ανανέωση και το καθιστά σαφέστερο οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων, ο συντηρητικός Αντώνης Σαμαράς και ο σοσιαλιστής Ευάγγελος Βενιζέλος. Για τον Αντώνη Σαμαρά και τον προκάτοχό του Κ. Καραμανλή το περιοδικό γράφει τα εξής:

«Ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλλει νέο ξεκίνημα και βάζει μπροστά τον προκάτοχό του. Επί δυόμισι χρόνια, μετά την ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009, ο Καραμανλής σιωπά. Δεν υπάρχει καμία δήλωσή του, ούτε για την κρίση, αλλά ούτε και για πλήθος παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησής του. Τώρα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του. Σαν να μη συνέβη τίποτα».

Ιδιαίτερα για τον νυν πρόεδρο της ΝΔ η αρθρογράφος σημειώνει ότι έχει τη φήμη του διψασμένου για εξουσία οπορτουνιστή, που θέλει να κυβερνήσει μόνος του μετά τις 6 Μαΐου παρά τις δημοσκοπήσεις και οι υποσχέσεις του ηχούν τόσο μεγαλόστομα σαν να ήταν η Ελλάδα μια ευημερούσα περιοχή και όχι ένα χρεοκοπημένος κράτος.

Τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η αρθρογράφος του περιοδικού der Spiegel τον περιγράφει ως εξής: «Ο Βενιζέλος, 55 ετών, μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών, ήταν έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου, του πατέρα του π. πρωθυπουργού Γεωργίου. Ο πατήρ Παπανδρέου συνέβαλε καθοριστικά με την πελατειακή του πολιτική στη δημιουργία του δυσλειτουργικού, διογκωμένου κρατικού μηχανισμού, στον οποίο ο Βενιζέλος τώρα κηρύσσει τόσο άνετα τον πόλεμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...