Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

ΚΡΗΤΗ TV… Ένα κανάλι που στέκεται στο ύψος του.


Η ΚΡΗΤΗ TV απέχει από την τηλεοπτική συνέντευξη Βενιζέλου

Τις τελευταίες ώρες το κεντρικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους προαναγγέλλει με sms και mail ότι απόψε στις 21.00 θα μεταδοθεί απευθείας συνέντευξη του προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Βενιζέλου στα τηλεοπτικά δίκτυα της Κρήτης. Οφείλουμε ευθύς εξ αρχής να διευκρινίσουμε ότι η ΚΡΗΤΗ TV δεν μετέχει και ως εκ τούτου δεν θα μεταδώσει την συγκεκριμένη συνέντευξη.
Γεγονός που πρώτο το ΠΑΣΟΚ κεντρικά όφειλε να διευκρινίσει ως προς το ποιοι συμμετέχουν στην συνέντευξη η οποία να σημειωθεί οργανώθηκε και σχεδιάστηκε απευθείας από το ΠΑΣΟΚ και με την οποία ουδεμία σχέση είχαν αναφορικά με τις προσκλήσεις και την θεματολογία της τα ΜΜΕ της Κρήτης. Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν ότι η συνέντευξη αυτή προσλαμβάνει χαρακτήρα συνέντευξης τύπου με την συμμετοχή και δημοσιογράφων από άλλα μέσα , όπως εφημερίδες και ραδιόφωνα του νησιού. Επί της ουσίας της μη συμμετοχής της Κρήτη TV σημειώνουμε τα εξής:
1. Κατά πάγια αρχή και ιδίως σε προεκλογική περίοδο η ΚΡΗΤΗ TV δεν μετέχει σε συνεντεύξεις που οργανώνονται με ευθύνη των κομμάτων εκτός αν αυτές έχουν τον χαρακτήρα συνέντευξης τύπου. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση πρόκειται για μία κατ’ ευφημισμόν διακαναλική συνέντευξη των μέσων της Κρήτης , για την οποία τα ίδια τα μέσα ουδέποτε συμφώνησαν ή συνεννοήθηκαν να την ζητήσουν αλλά πολύ περισσότερο , ουσιαστικά σχεδιάστηκε και στήθηκε από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
2. Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε 3 ημέρες θα βρίσκεται στο Ηράκλειο για περιοδεία στην Κρήτη , θεωρούμε τουλάχιστον «επαρχιώτικη» την λογική ένα κόμμα να καλεί , με ποια άραγε ατζέντα, σε διακαναλική συνέντευξη;
3. Μήπως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ήταν προτιμότερο όπως πράττει και με τα κεντρικά δίκτυα ενημέρωσης , εφόσον ΜΜΕ της Κρήτης αιτηθεί συνέντευξη να την παραχωρήσει κατά την εδώ παρουσία του στο χώρο του μέσου και χωρίς προκαθορισμένη ατζέντα αλλά με γνώμονα την δημοσιογραφική δεοντολογία με ανοιχτό τον κατάλογο των ερωτημάτων;
4. Η ΚΡΗΤΗ TV όπως έχει αποδείξει έμπρακτα στην πολύχρονη παρουσία της είναι ανοιχτή στην φιλοξενία όλων των πολιτικών απόψεων , όχι όμως με προκαθορισμένο το πλαίσιο των συνεντεύξεων αφού πάνω από όλα προτεραιότητα της είναι οι πολίτες της Κρήτης έναντι των οποίων και μόνο ως μέσο ενημέρωσης είναι υπόλογη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ http://europeansuperpower.wordpress.com/2012/04/07/united-states-of-europe-4/ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ(ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ).Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...