Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Θα μας βάλουν και…. σως... για να ..γλυστράει


Οργιάζει η φημολογία περί αποδοχής από την Δημοκρατική Αριστερά της συμμετοχής της σε κυβέρνηση με την συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πλην από λίγο εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία η ΔΗΜΑΡ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορεί ότι η πολιτική του συμπεριφορά αποβλέπει σε κομματικά οφέλη στις επόμενες εκλογές.
Η επίθεση και ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται η ανακοίνωση δεν έχει καμία σχέση με την μέχρι τώρα θέση της ΔΗΜΑΡ ότι "Δεν γίνεται να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή του δεύτερου κόμματος, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ"
Ενισχύεται το ενδεχόμενο κυβέρνησης του Μνημονίου με την συμμετοχή του "Καρατζαφέρη της Αριστεράς", όπως χαρακτήρισε τον Φ.Κουβέλη ο Α.Τσίπρας, αλλά όχι κατά την διάρκεια της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο Ε.Βενιζέλος, αλλά στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Το σκηνικό έχει στηθεί και μόνο κάτι εκτός δραματικού απροόπτου μπορεί να εμποδίσει τον σχηματισμό της συγκεκριμένης "μνημονιακής" κυβέρνησης με "κερασάκι" την θεωρούμενη ως "εφεδρεία του Μνημονίου" τον Φ.Κουβέλη.
Στην κυβέρνηση θα μπει και η Ντόρα Μπακογιάννη, οπότε θα έχουν και κάποια σχετική νομιμοποίηση σε επίπεδο ποσοστών αφού θα συγκεντρώνουν το 42%. Βέβαια, το θέμα είναι αν το 6% ψήφισαν τον Φ.Κουβέλη για να στηρίξει το Μνημόνιο, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...