Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Όλοι εναντίον… Τσίπρα ,που όμως θα… σαρώσει.


«Η ΔΗΜΑΡ έκανε ότι ήταν εφικτό. Έκανα ότι μπορούσα προκειμένου να μην υπάρξει η προσφυγή της χώρας σε νέες εκλογές. Δυστυχώς, δεν έγινε δυνατό να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας. Οι Ελληνίδες και οι έλληνες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Εξάντλησα κάθε περιθώριο. Δυστυχλώς η πρότασή μας απερρίφθη, αφού "Κάποιες δυνάμεις ήθελαν από την αρχή να πάμε σε εκλογές". (διαβάστε όλη την δήλωση) .Κάποιοι ήθελαν να υπηρετηθεί το κομματικό συμφέρον.
Ο κ. Καμμένος, στις δηλώσεις του τόνισε:
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Καταθέσαμε τις επτά θέσεις μας. Αναφερθήκαμε με απόλυτη σαφήνεια στα εθνικά θέματα που δεν συζητήθηκαν, με ευθύνη των δυνάμεων του μνημονίου. Αναφερθήκαμε στα μέτρα του Ιουνίου και στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά με τη ρευστότητα, την απόσυρση καταθέσεων, κάνοντας δυνατή μια εθνική λύση που θα μπορούσαν να στηρίξουν βουλευτές των κομμάτων που μετέχουν στη σύνθεση της νέας Βουλής. Δεν είχαμε ανταπόκριση από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε στα επτά σημεία, πλην αυτού για τη διαγραφή χρέους. Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι θέλει εκλογές γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κουβέλης, ενώ στα θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαγραφή κυβέρνησης συμφώνησαν, δεν υπήρχε δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης. 
Επίσης, καταθέσαμε σαφέστατο οδικό χάρτη για το πώς μπορεί να γίνει εκτελεστό το σχέδιό μας. Ζητήσαμε ψήφο εμπιστοσύνης και ξεκαθαρίσαμε ότι για να προχωρήσουμε στην καταγγελία των συμβάσεων, χρειάζονται 180 βουλευτών. Οι προτάσεις μπλοκαρίστηκαν από τους συγκυβερνώντες, που θέλουν να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα του μνημονίου. 
Ξεκαθαρίσαμε ότι μπορούμε να υπηρετήσουμε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, εκτός από τη συμμετοχή των κ.κ. Βενιζέλου και Σαμαρά. Προχωράμε σε μια προεκλογική περίοδο που ο λαός πρέπει να αποφασίσει.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι ο Πάνος Καμμένος πρότεινε να έχει την στήριξη όλων να σχηματίσει κυβέρνηση και με ψήφο ανοχής να καταγγείλει το Μνημόνιο. "Αυτό δεν μπορεί να γίνει", είπε ο κ. Βενιζέλος. Πρόσθεσε ότι η χώρα "οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές. Οδεύει σε εκλογές μέσα σε λίγες ημέρες υπό πολύ άσχημες συνθήκες επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στενό κομματικό και παρερμηνεύουν την εντολή του ελληνικού λαού."
«Κάναμε προσπάθεια να πείσουμε το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ να προχωρήσουμε σε μία συνεργασία που θα ανακουφίσει το έθνος και θα δώσει ελπίδα στους Έλληνες, δεν το πετύχαμε», Είπε ακόμη ότι «είναι υποχρέωση του κάθε Ελληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης» τα οποία όπως είπε είναι «αποτυπωμένες με ανάγλυφο τρόπο οι στρατηγικές και οι σκοπιμότητες των κομμάτων».
Ο πρόεδρος του ΠΑ..ΣΟΣ ανέφερε τέλος ότι επικράτησε αλλαζονία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός, προσθέτοντας πως «είναι πολλοί αυτοί που επιδίδονται σε εμπόριο ψευδαισθήσεων». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟK ανέφερε τέλος ότι επικράτησε αλαζονεία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός, προσθέτοντας πως «είναι πολλοί αυτοί που επιδίδονται σε εμπόριο ψευδαισθήσεων». (διαβάστε όλη την δήλωση)


Απούσα από τη σύσκεψη ήταν η Αλέκα Παπαρήγα, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η θέση του ΚΚΕ είναι αντίθετη με τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ανεξαρτήτως της ονομασίας που αυτή θα πάρει». Απών είναι και ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος δεν εκλήθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...