Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Κράτος εν κράτει οι τοκογλύφοι στην Κρήτη.


Την ώρα που η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση αυτοκτονιών , η εισαγγελία Ηρακλείου έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από καταγγελίες ότι πίσω από αυτοκτονίες επιχειρηματιών στο νησί κρύβονται κυκλώματα τοκογλυφίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο κόσμος του επενδυτή» η επαγγελματική ενασχόληση των αυτοχείρων, αλλά και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι οικογένειες τους, οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η γενεσιουργός αιτία της τραγικής εικόνας που παρουσίαζε ο επιχειρηματικός κόσμος της Κρήτης, ήταν κυκλώματα τοκογλυφίας, που ενέτειναν τη δραστηριότητα τους από τη στιγμή που άρχισε να κλείνει η στρόφιγγα του τραπεζικού δανεισμού λόγω κρίσης.
Προς αυτή την κατεύθυνση στράφηκε και το ενδιαφέρον της Εισαγγελίας Ηρακλείου προκειμένου να διαπιστώσει, αν όντως τοκογλύφοι λυμαίνονται την αγορά. Το αν όντως, βέβαια θα το θεωρήσουμε σχήμα λόγου,  την στιγμή που όλοι τους γνωρίζουν αλλά κανένας δεν μιλά, διότι μπορεί να βρεθεί ….αυτοκτονισμένος η από ..τροχαίο .  

Παράλληλα, τις δικές τους έρευνες πραγματοποίησαν οι οικογένειες των επιχειρηματιών κι έτσι ήρθαν στο φως πολλά και σημαντικά στοιχεία για τη δράση κυκλωμάτων τοκογλυφίας.

Με τα στοιχεία αυτά υποβλήθηκαν μάλιστα μηνύσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων, οι οποίες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της προδικασίας.
550 νεκροί από το 1999 έως το 2011 στην Κρήτη

Η έρευνα που έχει γίνει αναφορικά με τις αυτοκτονίες στην Κρήτη, με την συνεργασία των καθηγητών Αλέξανδρου Βγόντζα, Μανόλη Μιχαλοδημητράκη και της ψυχολόγου Αναστασίας Καστανάκη, από το 1999 μέχρι το 2011 δείχνει ότι έχουν θέσει τέρμα στην ζωή τους 550 άνθρωποι.
130 νεκροί την τελευταία τριετία

Την τελευταία τριετία της κρίσης (2009-2011) 62 αυτοκτόνησαν στο Ηράκλειο, 25 στα Χανιά, 20 στο Ρέθυμνο και 23 στο Λασίθι, ενώ συνολικά ο αριθμός τους φθάνει τα 130 άτομα.

Η πλειονότητά τους, δηλαδή 133 από τους 550, ήταν ηλικίας 30-44 ετών, ενώ οι 130 ήταν 45-59 ετών. Ακολουθούν οι αυτόχειρες (116) 60-74 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...