Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Βούτυρο στο ψωμί του… Αβραμόπουλου, είναι αυτή η κατάσταση.


H Σαουδική Αραβία έχει θέσει σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τις δυνάμεις της,  και πλέον έχει περάσει στην φάση προώθησης των στρατευμάτων του προς τα σύνορα της Ιορδανίας και του Ιράκ. Ήδη περί τα 500 άρματα μάχης Μ-60 και Μ1Α2 Abrams, δύο μονάδες ειδικών δυνάμεων μεγέθους τάγματος και 6 Α/Α αντιαεροπορικές πυραυλικές συστοιχίες κατευθύνονται προς την Ιορδανία! 
Η ομάδα μάχης του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου (R71) Charles de Gaulle πρόκειται να ενωθεί στην Α.Μεσόγειο με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) σε δύο εβδομάδες .Τα δύο αεροπλανοφόρα μεταφέρουν περί τα 100 μαχητικά αεροσκάφη και σίγουρα αποτελούν μια εξαιρετικά ισχυρή αεροπορική δύναμη ικανή να επιβάλλει την no-fly-zone που θέλουν οι δυτικοί, σε συνεργασία φυσικά με την τουρκική Αεροπορία και τις Αεροπορίες των αραβικών κρατών που προτίθενται να εμπλακούν στο εγχείρημα.
Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν απλώς την Ελλάδα, ότι θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την "ανθρωπιστική κρίση στην Συρία". Αυτό από μόνο του είναι μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Ελλάδα διαφαίνεται πως  θα έλθει μετωπικά αντιμέτωπη με τα ρωσικά συμφέροντα. χωρίς μάλιστα να έχει να κερδίσει κάτι το ουσιαστικό από αυτή την κόντρα, μάλλον το αντίθετο. Δηλαδή θα βρεθεί στην μέση σε μία αναμέτρηση για την οποία όλος ο πλανήτης κρατά ήδη την ανάσα του.
Αν η Μόσχα, αποφασίσει "να τραβήξει  το σχοινί" που όμως δεν φαίνεται ότι θα συμβεί τότε είναι πιθανόν η Αθήνα να βρισκόταν  στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να δίνει έγκριση σε ΝΑΤΟϊκά μαχητικά να χρησιμοποιούν την βάση της Σούδας για να κτυπούν στόχους ρωσικού συμφέροντος στην Συρία!
Θα δοθεί  η συναίνεση τα  ΝΑΤΟϊκά μέσα, αεροσκάφη και πλοία να χρησιμοποιήσουν την ελληνική βάση στο πλευρό της ... Τουρκίας και σε βάρος των συμφερόντων της ομόδοξης Ρωσίας; Σίγουρα ΝΑΙ.  Ήδη την εβδομάδα των εκλογών (13 Ιουνίου)  άρχισαν να καταπλέουν στην Σούδα "τα πρώτα βιολιά" του αμερικανικού Σόλου, όπως το Los Angeles-class επιθετικό υποβρύχιο USS Annapolis (SSN 760) στο πλαίσιο ανάπτυξης του στον 6ο Στόλο.
Άρα ήδη η βάση της Σούδας έχει παραχωρηθεί για επιχειρησιακή χρήση, και απομένουν τα..τυπικά., που είναι βούτυρο στο ψωμί του …Αβραμόπουλου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...