Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

WSJ : «Οι Έλληνες προτιμούν να βλέπουν σαπουνόπερες και ''αισθησιακά'' δελτία ειδήσεων»



Η «Wall Street Journal» σχολίασε σε άρθρο της την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει την λειτουργία της ΕΡΤ. Διαβάστε μερικά σημεία από το άρθρο.
«Δεν θα λείψει σε πολλούς Έλληνες η ΕΡΤ, καθώς προτιμούν να βλέπουν σαπουνόπερες και πιο ''αισθησιακά'' δελτία ειδήσεων», ξεκίνησε «στολίζοντάς» μας κανονικά. Και συνέχισε:

«Το άλλοτε μονοπώλιο της ΕΡΤ άρχισε να εξατμίζεται όταν η Ελλάδα απελευθέρωσε τον τομέα της ραδιοτηλεόρασης κατά τη δεκαετία του '80. Και τα τρία κανάλια της πλέον προσελκύουν μόλις το μισό τηλεοπτικό κοινό από αυτό που προσελκύει ένας μέσος εμπορικός τηλεοπτικός σταθμός.

Τα χρόνια φαινόμενα κακοδιαχείρισης και πολιτικής "πατρωνίας” δημιούργησαν αυτό που πολλοί στην Ελλάδα θεωρούν ως μία δαπανηρή κυβερνητική μηχανή δημοσίων σχέσεων.

Και παρά τις μειώσεις των εισοδημάτων τους και τις αυξήσεις της φορολογίας τους, οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την ΕΡΤ μέσω μηνιαίων φόρων που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, πυροδοτώντας έτσι αρνητικό κλίμα.

Κατά παράδοξο τρόπο, το διαδικτυακό πρόγραμμα της ΕΡΤ προσελκύει περισσότερους τηλεθεατές από ποτέ, ενώ το Facebook και το Twitter έχουν πλημμυρίσει με υποστηρικτικά μηνύματα»

Δείτε και αυτά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...