Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Στα… Σάλωνα σφάζουν αρνιά, στην… Πειραιώς….. μοσχάρια



Ξεκίνησαν χθες οι πρώτοι έλεγχοι από την BlackRock στις ελληνικές τράπεζες, με στόχο να εντοπίσουν τα όποια προβλήματα δημιουργούνται από τα «κόκκινα δάνεια» στα δανειακά χαρτοφυλάκια και τις τυχόν επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν στις κεφαλαιακές επάρκειες των τραπεζών. Η έναρξη του ελέγχου επισπεύδει τη διαδικασία των stress tests, τα οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν μετά τα μέσα Αυγούστου. Τα αποτελέσματα της νέας διαγνωστικής μελέτης θα πρέπει να έχουν ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τα τεστ αντοχής θα διενεργηθούν από Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ελεγκτές της τρόικας, η Τράπεζα της Ελλάδος και η European Banking Authority (EBA) με σύμβουλο την BlackRock. Θα εξεταστούν οι 4 συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank), καθώς και τα χαρτοφυλάκια δανείων της Τράπεζας Αττικής και της Probank. H επίσπευση των ελέγχων γίνεται εξαιτίας της επιδείνωσης της πορείας των «κόκκινων δανείων», καθώς οι επισφάλειες κινούνται σχεδόν στο 30% των δανείων ή περίπου στα 66 δισ. ευρώ, εξαιτίας των περικοπών στα εισοδήματα, των υψηλών δεικτών ανεργίας και της πτώσης της κατανάλωσης.

Ο νέος έλεγχος θα διενεργηθεί με βάση τα στοιχεία Ιουνίου 2013. Η Blackrock, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα παλαιότερα δάνεια θα εξετάσει και δάνεια σε θυγατρικές οff shore εταιρειών, μετοχοδάνεια προς βασικούς μετόχους των πιστωτικών ιδρυμάτων για να συμμετάσχουν σε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων και άλλες επιμέρους περιπτώσεις.

Οι τράπεζες ανήκουν στο ΤΧΣ κατά μεγάλη πλειοψηφία (άνω του 85%) έρχονται οι τραπεζίτες του παρελθόντος και ασκούν διοίκηση σαν να μην τρέχει τίποτα. 

Ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο ναι η όχι οι τράπεζες;

 Ποιος αποφασίσει για την εθελουσία και με ποια κριτήρια; Πιο συγκεκριμένα. 

Η KPMG, επίτροπος στην Πειραιώς, ο επίτροπος του κράτους και ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ συνυπογράφουν αυτά που αποφάσισε ο κ. Σάλλας και το συμβούλιο του; Συνυπογράφουν στα εκατομμύρια των διαφημίσεων στα media; Συνυπογράφουν στις αλλαγές των λογότυπων, πινακίδων, επιστολόχαρτων κ.τ.λ; Δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις οι εργολαβίες και σε ποιους; Συνυπογράφουν στις ρυθμίσεις των μετοχοδανείων εφόσον έχουν γίνει; Αν όχι τι θα γίνει με αυτά τα εκατομμύρια όταν έχουν καταπέσει λόγο της πτώσης των μετοχών; 

Αν συνυπογράφουν όλοι αυτοί μαζί για να κάνει κουμάντο ο Σάλλας και να αποφασίσει να σκορπάει εκατομμύρια σε διαφήμιση, να ανακοινώνει εθελουσία, όταν στο δημόσιο θα απολυθούν χιλιάδες και να ασκεί διοίκηση και μανάτζμεντ με τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου και όχι με τα δικά του, τότε μιλάμε για την απόλυτη παγκόσμια παράνοια. 

Ποιος ο ρόλος της KPMG, του επιτρόπου του ελληνικού δημοσίου και του ΤΧΣ εφόσον για όλα αποφασίσει ο Σάλλας όπως ο ίδιος θέλει και κρίνει, με το συμβούλιο του να τον χειροκροτεί;

Ποιος ο ρόλος των κομμάτων, όταν ουδείς δεν αναρωτιέται για τα αυτονόητα;  Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους υπόλοιπους τραπεζίτες. 

Η Πειραιώς ανοίγει πρώτη  τον χορό του...Ζαλόγγου, της δραστικής μείωσης προσωπικού στον τραπεζικό κλάδο. Θα ακολουθήσει η...σφαγή των τραπεζουπαλλήλων, τουλάχιστον σύμφωνα με τα γραφόμενα όσων λίγων δημοσιογράφων δεν σιτίζονται από τους τραπεζίτες  Για 18.000 εργαζόμενους μείον στην 3ετία έκαναν λόγο 3-4 δημοσιογράφοι που υπό προυποθέσεις θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τις 20.000. Σε σύνολο 55.000 απασχολούμενων μιλάμε για..σφαγή.


 Μιλάμε για 18.000 εργαζόμενους με αποζημιώσεις στο τουλάχιστον μισό της προηγούμενης εθελούσιας.

   Και ακόμη είμαστε στην αρχή του επόμενου κύκλου αναδιάρθρωσης των τραπεζών. Με εθελούσιες εξόδους, κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, με νέα stress tests, με ανοιχτό τον κίνδυνο ακόμη και ενός bail in από αρχές του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...