Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Αποφασίσαμε και διατάξαμε… όμως …τζίφος.



Την απαγόρευση όλων των συναθροίσεων για σήμερα, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, αποφάσισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, με αφορμή τη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αττικής, και τη διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε η ΓΑΔΑ ανεφέρεται το εξής: «με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, σήμερα από 12.00 ώρα έως και την 24.00 ώρα, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς Αχαρνών-Ιουλιανού-Φιλαδέλφειας-Δομοκού-Νέστορος-Κωνσταντινουπόλεως-Αγίου Μελετίου-Αχαρνών».

Η απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, επικαλείται τις διατάξεις του Συντάγματος που προβλέπουν την απαγόρευση συναθροίσεων όταν επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Για την απόφαση διευκρινίζεται ότι, κίνητρο είναι το κάλεσμα για τη διανομή τροφίμων και ρούχων από τη Χρυσή Αυγή και η αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, που χαρακτηρίζει παράνομη τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για τη χορήγηση άδειας. Τονίζεται, επίσης, ότι η εκδήλωση αυτή της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει προαναγγείλει ότι θα μοιράσει τρόφιμα και ρούχα μόνο σε Έλληνες αποκλείοντας τις άλλες κοινωνικές ομάδας της περιοχής, δημιουργεί κοινωνικές αντιθέσεις και έριδες.

Όμως παρά τις απαγορεύσεις και τις απειλές από Δένδια και Καμίνη και λοιπή συμμορία διεξήχθη κανονικά με τη συμμετοχή χιλιάδων Ελλήνων η διανομή τροφίμων από την Χρυσή Αυγή στον σταθμό Λαρίσης.  χιλιάδες συμπολίτες μας λαμβάνουν αυτήν την ώρα τόνους τροφίμων από την Χρυσή Αυγή ως αλληλεγγύη στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από τα εθνοκτόνα μνημονιακά μέτρα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...