Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Για αυτό μετέτρεψες την Ελλάδα σε Άουσβιτς ;



Ο..απότιστος της δήθεν Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Πολωνία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς και στο Μπιρκενάου, έξω από την Κρακοβία.

Μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκαν, από το διευθυντή του Μουσείου, στα κτίρια 4 και 5 του στρατοπέδου στο Άουσβιτς, όπου ο Πρόεδρος είδε τα σημάδια της φρίκης του Ολοκαυτώματος.

Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων και επισκέφθηκε το κρεματόριο, όπου υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Τιμώ με την παρουσία μου τις χιλιάδες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. Μεταξύ αυτών και χιλιάδες συμπολίτες μου».

Πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη αυτού που ζήσαμε σήμερα. Έτσι μονάχα θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ίσως μια νέα επέλαση αντιδημοκρατικών δυνάμεων».

Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μπιρκενάου ο κ. Παπούλιας στάθηκε μπροστά στην εντοιχισμένη πλάκα με τα ονόματα των θυμάτων αποτίοντας, όπως είπε, φόρο τιμής και στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...