Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Κατά τα …γερμανοτσολιαδικα ΝΕΑ αυτό το σκάφος ,και ο ….Καμένος κατέστρεψαν την Ελλάδα



Η έρευνα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του επίμαχου σκάφους αποκαλύπτει ότι τόσο ο πρόεδρος του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες Πάνος Καμμένος όσο και ο πατέρας του Ηλίας Καμμένος είναι τουλάχιστον έκθετοι, καθώς από μια σειρά στοιχεία που έρχονται σήμερα για πρώτη φορά στη δημοσιότητα δημιουργείται η αίσθηση ότι υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια να αποκρυβεί ποιος ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σκάφους «Iliatoras of London», όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για φορολογικούς λόγους.
Από τα πρώτα αποτελέσματα των διασταυρώσεων των φορολογικών στοιχείων των εμπλεκομένων προκύπτει, τεκμήριο για το 18μετρο σκάφος, που δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2010. Στοιχείο που καταρρίπτει τη δήλωση του πρόεδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα τέλη Απριλίου. είχε δηλώσει ότι ο πατέρας του κατέχει το συγκεκριμένο σκάφος από το 1993, προσθέτοντας εμφαντικά ότι είναι δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές Αρχές. Από την έρευνα που πραγματοποίησαν «ΤΑ ΝΕΑ» αναδύονται δύο  σοβαρότατα στοιχεία:

1. Σε επίσημη έκθεση εταιρείας εκτιμητών η οποία κλήθηκε να αποτιμήσει το 2007 την αξία του «Iliatoras of London» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μνημονεύεται (στην πρώτη σελίδα μάλιστα) ως ο «owner» (σ.σ. ο ιδιοκτήτης) του σκάφους.

2. Έναν χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2008, εξοφλείται από την υπεράκτια εταιρεία που φερόταν ως ιδιοκτήτρια του σκάφους δάνειο που είχε χορηγηθεί για το «Iliatoras of London» από την τράπεζα BNP Paribas (υποκατάστημα Κολωνακίου). Μικρή λεπτομέρεια: η offshore το ίδιο διάστημα παρουσίαζε μηδενική οικονομική δραστηριότητα. Ποιος, λοιπόν, πλήρωνε τις δόσεις του δανείου για να μπορεί ο κ. Καμμένος να οργώνει με το συγκεκριμένο σκάφος το Αιγαίο, και να αυτοπροβάλλεται μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες;
Το βασικό, και εύλογο όμως, ερώτημα που προκύπτει είναι: τι συνέβαινε επί 17 ολόκληρα χρόνια, από το 1993 έως το 2010, οπότε φέρεται να δηλώθηκε από τον Ηλία Καμμένο, πατέρα του Πάνου Καμμένου, τεκμήριο για το εν λόγω σκάφος, με το ιδιοκτησιακό και φορολογικό καθεστώς του «Iliatoras of London»; ενδελεχή έρευνα στα κρατικά αρχεία των οφσόρ της Νήσου Μαν, αποκάλυψε  την αφορολόγητη οδύσσεια του «Iliatoras» από τους φορολογικούς παραδείσους γύρω από τη Βρετανία στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Μάλιστα, το σκάφος καταγράφει ένα ασυνήθιστο ρεκόρ. Έχει συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των «υπεράκτιων» αχυρανθρώπων παγκοσμίως: η ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Iliatoras» είχε ως διευθυντές τέσσερις διαπρεπείς πολυάσχολους «επαγγελματίες», οι οποίοι διοικούσαν στα χαρτιά συνολικά 10.000 οφσόρ…





Τι τα ήθελες τα παρακάτω ρε Πάνο ; είδες… απάντηση;

Καμένος: «Δεν στηρίζουμε Ψυχάρη για την Αθήνα ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...