Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Οι τούρκοι κυκλώνουν τον Πειραιά.



Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε τα επενδυτικά σχήματα που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα τέσσερα ελληνικά λιμάνια. Στη τρίτη θέση της λίστας φιγουράρει η τουρκική εταιρεία «GLOBAL LIMAN IŞLETMELERI A.Ş.», ενώ λίγες θέσεις πιο κάτω βρίσκεται και η επίσης τουρκική «DOĞUS HOLDING A.Ş.» που κατεβαίνει σε συνεργασία με τη «LAMDA DEVELOPMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ». Η
Πλειοψηφία των μετοχών της LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε κατέχεται από την εταιρία«CONSOLIDATED LAMDA HOLDINGS S.A.», η οποία έχει έδρα το Λουξεμβούργο και στις ενοποιημένες οικονομικές Καταστάσεις της οποίας συμπεριλαμβάνοντα ιοι οικονομικές καταστάσεις Του ομίλου LAMDA. Η εταιρία«CONSOLIDATED LAMDA HOLDINGS S.A.» Ελέγχεται έμμεσα από την οικογένεια Λάτση. Δειτε το εδώ
Για τον διαγωνισμό της ομάδας που περιλαμβάνει τη μαρίνα Αλίμου, το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου και μέρος του λιμένα Υδρας και του τουριστικού καταφυγίου Πόρου.
Πιο συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ στη συνεδρίασή του την Πέμπτη ενέκρινε τους:

1.      ΚΑΣΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΑΣΟΣ Α.Ε.»

2.      AZIMUT-BENETTI S.P.A

3.      GLOBAL LIMAN IŞLETMELERI A.Ş.

4.      Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ («Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ»)

5.      J & P ΑΒΑΞ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

6.      MAJESTIC MARINE ENGINEERING LLC FZE

7.      ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.»)

8.      ENVITEC ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ («ENVITEC A.E.»)

9.      ARCHIRODON GROUP N.V. - Α1 ΓΙΩΤ ΤΡΕΙΝΤ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ Α.Ε. - ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

10.      DOĞUS HOLDING A. Ş. - LAMDA DEVELOPMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

11.      ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  -  ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩ Ş Ν ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΕΓΑ - ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Το ΤΑΙΠΕΔ- Παρε κόσμε , σε χθεσινή ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός για το ακίνητο στη Λουμπλιάνα με απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και υπενθυμίζεται ότι η ελάχιστη τιμή πώλησης έχει οριστεί στο 1 εκατ. ευρώ.
Η εκ νέου προσπάθεια για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις αποφάσεις της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, μέσα στον επόμενο μήνα μέσω δύο διαγωνισμών, εκ των οποίων ο πρώτος θα είναι για την έκταση των 450 στρεμμάτων του γηπέδου γκολφ και των ημιτελών τουριστικών εγκαταστάσεων, ενώ ο δεύτερος θα αφορά στο νότιο τμήμα του ακινήτου, με την ακτογραμμή των 7 χιλιομέτρων. Οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον είτε για το ένα τμήμα του ακινήτου είτε και για τα δύο.
Σημειώνεται εδώ ότι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ και δεδομένου ότι υπήρξε ήδη η πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια αξιοποίησης του ακινήτου, οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν εξ αρχής δεσμευτικές προσφορές υποχρεωτικά μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, ενώ στον νέο σχεδιασμό αυξάνεται η αναλογία χρήσεων «τουρισμού και αναψυχής» έναντι αυτής του «παραθεριστικού-τουριστικού χωριού».
Προς την κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, ήταν και οι απόψεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών, οι οποίοι είχαν καταθέσει προσφορές στον πρώτο διαγωνισμό, οπότε είχε διαπιστωθεί να δοθεί έμφαση από το ΕΣΧΑΔΑ στη γενική χρήση «Τουρισμός – Αναψυχή» και στις επιμέρους αναπτύξεις που αυτή επιτρέπει.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη διαγωνιστική διαδικασία είχαν προχωρήσει μετά την υποβολή του μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος οι όμιλοι Lamda Development, Ατλάντικα Ελλάς, Minoan Group, NCH Capital, London & Regional Properties και ΤΕΜΕΣ ΑΕ.
Το ΤΑΙΠΕΔ με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του δηλώνει ότι υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στους διαγωνισμούς αξιοποίησης με πολλά έργα να βρίσκονται σε τελικό στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, όπως το Ελληνικό, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, η πώληση και μίσθωση 28 κυβερνητικών κτιρίων, το Ξενία Παλιουρίου και το ακίνητο στον Άγιο Ιωάννη στη Χαλκιδική, 5 εκ των χώρων εγκαταστάσεων υποστήριξης της Αττικής Οδού, καθώς και 11 μικρά και μεσαία ακίνητα μέσω της πλατφόρμας e-Auction.
«Παρά το αρνητικό μακροοικονομικό περιβάλλον και την έλλειψη ρευστότητας και επενδυτικής κινητικότητας σε αναπτύξεις ακινήτων, όπως σημειώνει το Ταμείο, τα προσδοκώμενα έσοδα από τους εν εξελίξει διαγωνισμούς ακινήτων ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ, με παράλληλη προσέλκυση επενδύσεων άνω των 400 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί έσοδα της τάξης των 180 εκατ. ευρώ και προσδοκώμενες επενδύσεις περίπου 120 εκατ. ευρώ», δηλώνει το ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...