Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Η Μύκονος εκτός από τις πουτάνες, έπηξε και από τα σκουπίδια



Έναν απέραντο σκουπιδότοπο θυμίζει η Μύκονος τις τελευταίες μέρες, καθώς δεν έχω δοθεί ακόμα λύση στο τεράστιο πρόβλημα της συγκομιδής των απορριμάτων. Οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια, η μυρωδιά είναι έντονη, ενώ κάτοικοι και τουρίστες κινδυνεύουν από τις εστίες μολύνσεως που δημιουργούνται. Από το λιμάνι και τη Χώρα του νησιού μέχρι στον περιφερειακό δρόμο αλλά και σε όλες σχεδόν της περιοχές τόνοι σκουπιδιών σχηματίζουν βουνά προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις στους επισκέπτες. Ο όγκος των απορριμμάτων υπολογίζεται αυτή τη στιγμή ούτε λίγο ούτε πολύ σε 80 τόνους!
Η νέα δήμαρχος του νησιού Ειρήνη Γρυπάρη εξηγεί ότι η κατάσταση είναι δύσκολο να ελεγχθεί για δυο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την έλλειψη επαρκούς προσωπικού και ο δεύτερος με την έλλειψη οχημάτων. « Είναι το αμέσως επόμενο θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε» δηλώνει στο protothema.gr η κυρία Γρυπάρη. «Θα κάνουμε το παν για να καθαρίσουμε το νησί αν και αυτό έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό την πρόσληψη 39 εποχικών υπαλλήλων και ακόμα να πραγματοποιηθεί το αίτημα μας. Προσπαθούμε και για την ενοικίαση έξι επιπλέον απορριμματοφόρων», και υποστηρίζει ότι η κατάσταση επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν ήρθαν στη Μύκονο για μόνιμη εγκατάσταση οι δεκάδες ιδιοκτήτες βιλών οι οποίοι με τη σειρά τους ξεφορτώθηκαν αντικείμενα που δεν ήθελαν πετώντας τα στους ήδη υπερφορτωμένους κάδους. «Σε πολλές βίλες έχει παρατηρηθεί το εξής φαινόμενο: Έρχονται οι ιδιοκτήτες τους για τις θερινές τους διακοπές ή για το Σαββατοκύριακο και ότι έχουν στις αποθήκες τους το ξεφορτώνονται στους κάδους. Πετάνε ότι μπορείτε να φανταστείτε, από σπασμένους καμπινέδες, στρώματα, ψυγεία, αχρηστεμένα μηχανήματα καθαρισμού για τις πισίνες τους, εξοπλισμό από τις κουζίνες τους, μέχρι και τα άδεια μπουκάλια από τις σαμπάνιες που ήπιαν στα πάρτι τους. Δυστυχώς δεν έχουν χώρο για απόθεσης αδρανών υλικών, όμως ο κόσμος δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει αυτό».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα πάρτι που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε βίλα επιχειρηματία στη περιοχή Φανάρι. Το προσωπικό του σπιτιού φρόντισε το επόμενο πρωινό της εκδήλωσης να πετάξει στους κάδους για τα σκουπίδια όχι μόνο τα υπολείμματα των φαγητών, αλλά και ολόκληρα κιβώτια με άδεια μπουκάλια Moet&Chandon Rose Imperial Jeroboam.
«Δεν σέβονται τίποτα» καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής που εξομολογείται στο protothema.gr την δική του εμπειρία προσπαθώντας τις τελευταίες τρεις μέρες να βρει άδειο κάδο για να πετάξει τα σκουπίδια του. «Αν θες να λέγεται ευσυνείδητος πολίτης πρέπει να κάνεις ολόκληρο ταξίδι για να βρεις άδειο κάδο. Εγώ συγκεκριμένα ξεκίνησα από το Φανάρι και έφτασα μέχρι το νέο λιμάνι για να μπορέσω να τα πετάξω. Εκεί βέβαια αδειάζουν τους κάδους γρηγορότερα για να μην τους βλέπουν οι τουρίστες καθώς αποβιβάζονται στο νησί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...