Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

…. «Ξέχασε» πόσες εταιρίες έχει ο Ρέστης



Ο εφοπλιστής, Βίκτωρας Ρέστης, συνελήφθη την Τρίτη το πρωί από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ και σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν, ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του εφοπλιστή μετά από ένταλμα που εξέδωσε η ειδική ανακρίτρια, Ρέα Κατσίβελη και αφορά τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Η υπόθεση αφορά δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ο Β. Ρέστης φέρεται να χορήγησε από την τράπεζα ιδιοκτησίας του FBB, στον... εαυτό του και σε μέλη της οικογένειάς του, μέσω αλυσίδας offshore εταιρειών, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων ή έστω αποκατάστασης της ζημιάς που υπέστη η τράπεζα.
Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FBBank ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ερευνάται το ακριβές ύψος των επισφαλών δανειοδοτήσεων που φέρεται να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που είναι αρμόδια για τους ελέγχους πόθεν έσχες, ο κατηγορούμενος κατά τις δηλώσεις των ετών 2008, 2009, 2010 και 2011 δήλωσε συμμετοχή του, με οποιοδήποτε τρόπο, σε 6 εταιρείες ανά τον κόσμο, ενώ το 2012 δήλωσε αντιστοίχως συμμετοχή σε 8.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει στην πρότασή του ο κ. Δραγάτσης, η Αρχή διαθέτει ενδείξεις για συμμετοχή του κ. Ρέστη σε περίπου 251 εταιρείες, κάποιες εκ των οποίων εξωχώριες, με έδρα τη Λιβερία και τις νήσους Μάρσαλ, στοιχεία που ο εφοπλιστής δεν συμπεριέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος εφοπλιστής φέρεται να έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται για την σχέση του με τα επίμαχα νομικά πρόσωπα - εξωχώριες εταιρείες κλ.π.- ισχυριζόμενος ότι δεν αποτελούν περιουσιακά του στοιχεία.
Η υπόθεση των ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης θα κριθεί μέσα  τις επόμενες ημέρες από  το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, το οποίο με βούλευμά του θα αποφανθεί αν θα παραπέμψει σε δίκη ή όχι τον εφοπλιστή.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Βίκτωρας Ρέστης κρατείται από την Τρίτη μετά τη σύλληψη του, με βάση ένταλμα της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση δανείου 5,8 εκατομμυρίων που χορήγησε η FBB με φερόμενο τελικό αποδέκτη πρώην συνεργάτη του εφοπλιστή, ο οποίος καταζητείται.
Για την υπόθεση αυτή ο εφοπλιστής θα απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί.
Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τον πρώην συνεργάτη του Βίκτωρα Ρέστη, Αναστάσιο Πάλλη, καθώς και για ακόμη δύο άτομα.
Ο ΒΙΚΤΩΡ ΡΕΣΤΗΣ Είναι εξέχον μέλος της ΕλληνικήςΙσραηλιτικής Κοινότητας και με την επιχειρηματική του πορεία, μοιάζει να επιβεβαιώνει το εμπορικό δαιμόνιο του «περιούσιου λαού» που έχει μάθει να επιβιώνει και να γίνεται ακόμη πιο ισχυρός ύστερα από κάθε δοκιμασία.Και που η κυριαρχία του αρχίζει να ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα και στη χώρα μας.
Η μητέρα του, η κυρία Μπέλλα Ρέστη, είναι δραστήριο μέλος και πρόεδρος του Ισραηλιτικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος αριθμεί 265 μέλη και ταυτόχρονα είναι μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου.
Παράλληλα κατέχει τον τίτλο της μεγάλης ευεργέτιδας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, ενώ έχει ιδρύσει το «Ρέστειον Κέντρο Ηλικιωμένων» στην περιοχή της Βούλας, το οποίο φιλοξενεί γέροντες εβραϊκής καταγωγής.
Ο Βίκτωρ Ρέστης βοηθά όσο μπορεί σε όλες αυτές τις δράσεις αλληλεγγύης, είτε χρηματοδοτώντας είτε συμμετέχοντας, όποτε μπορεί, στους εβραϊκούς εορτασμούς, όπως ήταν η πρόσφατη εισαγωγή του Σεφέρ Τορά στο Εχάλ της Συναγωγής που βρίσκεται μέσα στο «Ρέστειον Ίδρυμα».

Όμως και ο  εξέχων εβραίος  Σάμπι Μιονί, είναι ο πρώτος σε καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ. Μαζί με τη "Μαρία Παντελή" υπάλληλό του κι έναν Σόλομον Λεβί, είχαν καταθέσεις κάτι παραπάνω από 1,5 δις, αλλά φυσικά ο Μιονί δεν είχε και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, ούτε ιδρώνει το αυτί του. Όταν επιχειρήθηκε από την προανακριτική της Βουλής η μετάβαση στο Ισραήλ όπου διαμένει τώρα, "έσκασαν" δημοσιεύματα σε μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού, για ...αντισημιτισμό του Σαμαρά !

Για να μη μασάμε τα λόγια μας και να λέμε τις αλήθειες χωρίς ταμπού, η διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ δεν προχωρά, επειδή το 80-90% των χρημάτων εκεί, είναι καταθέσεις Εβραίων συμπολιτών μας. Αυτή είναι η απλή αλήθεια. Το ψέλλισε κι ο Βενιζέλος στη Βουλή και μετά έτρεχε έντρομος να ανασκευάσει, διοργανώνοντας "αντιναζιστικά" συμπόσια. 
Για αυτό και όταν επιχειρήθηκε να στριμωχθεί ο Μιονί, οι "μεγάλες εφημερίδες" του εξωτερικού, ανακάλυψαν "αντισημιτισμό" στην Ελλάδα. Για αυτό και οι ελληνικές εφημερίδες δεν γράφουν λέξη για τον 2ο της λίστας Σόλομον Λεβή. 
Απλά πράγματα είναι, οι φίλοι μας οι Εβραίοι, αλληλοϋποστηρίζονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και καλά κάνουν.

Επομένως, ήταν τρομερή έκπληξη η σύλληψη του Βίκτωρα Ρέστη, που είναι Εβραίος και μάλιστα από πανίσχυρη Εβραϊκή οικογένεια ! Είναι κάτι που το ψυθιρίζουν όλοι στην Αθήνα, αλλά κανείς δεν τολμά να το πεί δημόσια, για να μην τον πουν "αντισημίτη".

Η απάντηση στο ...απαράμιλλο θάρρος (:)) της ελληνικής δικαιοσύνης, βρίσκεται για όσους καταλαβαίνουν, εδώ
δείτε προσεκτικά τις ημερομηνίες, δείτε ποιοί είναι οι UANI και θα καταλάβετε. Όσοι θέλετε να καταλάβετε βέβαια....
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Μαγκιές στο Ισραήλ, δεν χωράνε, ούτε καν από Εβραίους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...