Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δεν έλειψαν τα… παρατράγουδα



Με το ΠΑΜΕ να έχει μια από τις καλύτερες συγκεντρώσεις στην Ομόνοια και στη συνέχεια με πορεία μέσω Πανεπιστημίου στο Σύνταγμα (Βουλή) ..και μια δεύτερη πορεία συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και ομοσπονδιών...και ένα στημένο "πάλκο" της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος που όμως κανείς δεν άκουγε τους "καλλιτέχνες" που μιλούσαν ...το κέντρο της Αθήνας ήταν για ώρες κλειστό από απεργούς κατά το πολυνομοσχεδίου για τις απολύσεις στο δημόσιο.

Με τον δικό τους τρόπο υποδέχθηκαν τους διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος, για μία ακόμη φορά, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στο κοινοβούλιο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ενώθηκαν με τον κόσμο. Οι βουλευτές έχουν μαζί τους πανό στο οποίο αναγράφεται «Να απολύσουμε την κυβέρνηση». «Να απολύσουμε την κυβέρνηση - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ & ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ - ΣΥΡΙΖΑ», έγραφε το πανό που αναρτήθηκε στο περιστύλιο της Βουλής, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι πορείες διαμαρτυρίας... στο κέντρο της Αθήνας
Ένταση επικράτησε στην Θεσσαλονίκη  όταν διαδηλωτές σκαρφάλωσαν την πόρτα του ΥΜΑΘ και προσπάθησαν να την ανοίξουν, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα όπως: "Θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός...".Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις σημερινές κινητοποιήσεις, προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν στην κεντρική είσοδο και να μπουν μέσα στο υπουργείο.

Ένταση επικράτησε πριν την έναρξη της πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στις επερχόμενες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Όταν ο γενικός γραμματέας του σωματείου των δημοτικών αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Θωμαΐδης, πλησίασε προς την εξέδρα για να απευθύνει χαιρετισμό, δύο αντιεξουσιαστές τον πλησίασαν και του έριξαν κάτω δια της βίας το ενημερωτικό υλικό που κρατούσε στα χέρια του. Εκείνος ανέβηκε στο βήμα και απηύθυνε χαιρετισμό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του δεχόταν ύβρεις για τον ίδιο και τη μητέρα του. Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του επέστρεψε στο χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι υπόλοιποι δημοτικοί αστυνομικοί. Οι αντιεξουσιαστές συνέχισαν να εξαπολύουν ύβρεις και απειλές εναντίον τους. Κάποιοι από αυτούς έλεγαν: «Να πάτε να γαμηθείτε, εσείς που κυνηγούσατε του Πακιστανούς στη Ροτόντα».

Κατόπιν τούτου οι δημοτικοί αστυνομικοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την πορεία. «Κανείς δεν μας διασφάλιζε ότι δεν θα δεχτούμε επίθεση από αναρχικούς μετά το τέλος της πορείας και για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε» δήλωσε στο thestival δημοτικός αστυνομικός.

Το περιστατικό του προπηλακισμού δημοτικών αστυνομικών συνέβη μπροστά στα μάτια εκατοντάδων εργαζομένων. Επικεφαλής εργατικών συνδικάτων ζήτησαν από τους δημοτικούς αστυνομικούς να μην αποχωρήσουν. Εκείνοι επέμειναν στην απόφασή τους. Κινήθηκαν προς το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης όπου και παρέμειναν μέχρι τη λήξη της πορείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...