Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Όποιος θέλει έξοδο από το ευρω..μάρκο εξαφανίζεται από τους ευρωναζιστές γερμανούςΕυθεία αναφορά στο γεγονός ότι το 2011 ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε ενεργοποιήσει τη διαδικασία για την έξοδο της χώρας του από το ευρώ, έκανε ο Χανς Βέρνερ Σιν, πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που οργάνωσε η εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».

«Γνωρίζουμε ότι το Φθινόπωρο του 2011, ο τότε πρωθυπουργός, είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για να βγει η χώρα του από το ευρώ», δήλωσε, χαρακτηριστικά ο Σιν.

Την είδηση μεταδίδουν με έμφαση τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπενθυμίζοντας ότι, το Φθινόπωρο του 2011, ακριβώς όταν τα ιταλικά επιτόκια δανεισμού της χώρας είχαν παρουσιάσει μεγάλη άνοδο, ο Μπερλουσκόνι είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση και είχε αντικατασταθεί από τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι.

Αναφερόμενος πάντα, στην ολοκλήρωση του πρωθυπουργικής του θητείας, ο πρώην Καβαλιέρε δήλωσε, πρόσφατα, ότι «πλήρωσε το ότι εναντιώθηκε στην πολιτική της γερμανίδας καγκελάριου ΄Αγγελας Μέρκελ και του Γάλλου πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί».

Σε σχέση με την όλη αυτή υπόθεση, ο τραπεζίτης Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε βιβλίο του τονίζει: «η απειλή εξόδου από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν δείχνει να είναι μια ωφέλιμη διαπραγματευτική στρατηγική. Δεν είναι τυχαίο ότι η παραίτηση του Μπερλουσκόνι έφτασε μετά την αναφορά του- σε ιδιωτικές συνομιλίες με κυβερνήσεις άλλων χωρών- στη δυνατότητα να εξέλθει, η χώρα, του ευρώ».

Την ερχόμενη Τετάρτη, τέλος -εκτός και αν υπάρξουν αναβολές τις τελευταίας στιγμής- ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ψηφοφορία της ιταλικής Γερουσίας για την οριστική αποπομπή του από το Σώμα, μετά την καταδίκη του από τον ΄Αρειο Πάγο της Ρώμης για απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...