Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ν. Κατσαρός: «Εντός 15 ημερών ξεκινά η καταστροφή των χημικών νότια της Κρητης ».






Εντός 15 ημερών ξεκινά η καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο αποκαλύπτει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και το Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής, επιστημονικός συνεργάτης στο Δημόκριτο Νίκος Κατσαρός.

Ο επιστήμονας επικαλείται τους συναδέλφους του από την Ιταλία και με τη δική του παρέμβαση έρχεται να ενισχύσει τις καταγγελίες του καθηγητή Βαγγέλη Πισσία ότι οι απαγορεύεις ψαρέματος στα διεθνή ύδατα για πρώτη φορά, ενδεχόμενα να συνδέεται με το χρόνο έναρξης της επιχείρησης.

Είχε προηγηθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης μέσω των υπηρεσιών της να θολώσουν τα νερά και να δημιουργήσουν κλίμα παραπληροφόρησης και δήθεν κινδυνολογίας από την πλευρά του κου Πισσία.
Ο καθηγητής και μέλος της πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα", Βαγγέλης Πισσίας, κατήγγειλε ότι «δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλεται από τις 24 Μαΐου και έως τις 15 Ιουλίου η αλιεία στα διεθνή ύδατα, σε περιοχές της Μεσογείου - νοτιοδυτικά της Κρήτης νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η υδρόλυση των χημικών της Συρίας το ίδιο διάστημα».

Τις καταγγελίες του ενίσχυαν από την πρώτη στιγμή οι πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα και τα γραφεία αλιείας, στελέχη των οποίων ανέφεραν ότι παρόμοια οδηγία δεν είχε βγει ποτέ μέχρι σήμερα και δη για το γόνο που ουδεμία σχέση έχει με τα μεγάλα βάθη, καθώς αναπτύσσεται στις παράκτιες περιοχές.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των επαγγελματιών αλιέων με μία παραπάνω παρατήρηση ότι δηλαδή το Μάιο δεν υπήρχαν απαγορεύσεις ούτε στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.

Στη συνέχεια και στην προσπάθειά τους, να γυρίσει η ατζέντα προκειμένου να σταματήσει ο λόγος και η ροή των πληροφοριών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Τροφίμων και λοιποί φορείς με γραπτές ανακοινώσεις μιλούσαν για την προστασία των οικοσυστημάτων, των αλιευμάτων και του γόνου μπορείτε να δείτε το Φ.Ε.Κ εδώ  http://www.hcg.gr/alieia/anakoinvseis/diethni.pdf    
Τους αλιείς, τα προβλήματα τους και την προστασία των αλιευμάτων επικαλέστηκε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής, αναφερόμενος στην απαγόρευση του ψαρέματος αν και παραδέχθηκε ότι η απαγόρευση από το μήνα Μάιο ισχύει μόνο για τις Ελληνικές τράτες και μάλιστα για πρώτη φορά, την ώρα που προξενεί εντύπωση πως για την προστασία του γόνου στη Μεσόγειο, αντίστοιχη έστω και συμβολική αντίδραση για την υδρόλυση των χημικών της Συρίας και το τι θα μπορούσε να συμβεί από ένα ατύχημα δεν υπάρχει.

Απίστευτα ή καλύτερα για γέλια οι προφάσεις υπουργείων και αρμόδιων φορέων απαντά ο πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων κ. Μανόλης Μαντζαράκης, λέγοντας ότι ο κρίσιμος γόνος αλιευμάτων δεν μπορεί να προστατευτεί στα διεθνή ύδατα κατεπειγόντως την ώρα που στο ίδιο σημείο ετοιμάζεται η υδρόλυση των χημικών εν πλω της Συρίας, την ώρα που ο γόνος που ζει και αναπτύσσεται κυρίως στα παράκτια, είναι έρμαιο λαθροαλιείας με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Κάθετος ο ίδιος στην άποψη ότι πίσω από τις πρωτοφανείς για τα χρονικά απαγορεύσεις υποκρύπτονται σκοπιμότητες.

Οι Ιταλοί επιστήμονες μας πληροφόρησαν πως η καταστροφή των χημικών με τη μέθοδο της υδρόλυσης θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες αποκάλυψε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο καθηγητής επιστημονικός συνεργάτης στο Δημόκριτο κ. Νίκος Κατσαρός.
Καταπέλτης για τη στάση της κυβέρνησης, του υπουργείου, των αρμόδιων φορέων ο επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού και νεοεκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αντίπας Σηφάκης, που με παρέμβαση του Ράδιο 9,84, ζήτησε την άμεση αντίδραση των ευρωβουλευτών που έχουν εκλεγεί και έχουν καταγωγή από την Κρήτη. Με απόλυτη σαφήνεια και οι δηλώσεις του πως είναι αδύνατον όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν οι κυβερνώντες, η είδηση αυτή για την υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, να μην κάνει το γύρο του κόσμου και βέβαια να μην έχει επιπτώσεις στον τουρισμό, καθώς το νησί θα στιγματιστεί πλέον με μία κόκκινη κουκίδα, ακόμη και αν δεν έχουμε ατύχημα έτσι και ξεκινήσει η διαδικασία. Θα έχουμε θέμα εξ αντικειμένου για την εικόνα της Κρήτης,

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...