Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Έριξε την προειδοποιητική βόμβα ο Βενιζέλος



«Ο ανασχηματισμός θα γίνει με όρους πολιτικούς» Ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Τα δυο τρίτα των υπουργείων Νέα Δημοκρατία, και το ένα τρίτο πασόκ. Καληνύχτα Νουδούλα. Και μπορεί για άλλοθι να μπει και λίγο από ..πασοκοΔημαρ για να μην φαίνονται…. μόνοι τους. Στην ουσία όμως κυβερνά ο Βενιζέλος.  

 Παγώνουν επί του παρόντος και μέχρι νεωτέρας τα σενάρια ανασχηματισμού ενώ απορρίπτεται η αλλαγή του εκλογικού νόμου μετά τη χθεσινή συνάντηση του Σαμαρά με τον Βενιζέλο.
Όσον αφορά στον ανασχηματισμό το στίγμα των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου δίνει η άτυπη ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των δύο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου: «Ο ανασχηματισμός απαιτεί προεργασία και να ληφθούν υπόψη οι υποχρεώσεις της χώρας σχετικά με την προεδρία της ΕΕ. Θα είναι στοχευμένος στις ανάγκες κυβερνητικού έργου και δε θα είναι για εσωτερική κατανάλωση».
Ο κ. Βενιζέλος πάλι κινήθηκε σε ελαφρώς διαφορετικό μήκος κύματος συντηρώντας το θέμα του ανασχηματισμού αφού άλλωστε εκείνος το άνοιξε: «Ο ανασχηματισμός, φυσικά, είναι μέσα στις μεγάλες πολιτικές κινήσεις που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση αλλά όχι αποσπασματικά. Δεν θα γίνει, λοιπόν, με όρους δημοσιογραφικούς, ειδησεογραφικούς, σε δημοσιογραφικό χρόνο, αλλά θα γίνει με όρους πολιτικούς τη στιγμή που πρέπει» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος αλλά αμέσως μετά σε ερώτηση δημοσιογράφου τον έφερε πιο κοντά:  «Όχι, δεν είναι το κριτήριο για τον ανασχηματισμό η λήξη της ελληνικής Προεδρίας με την τυπική έννοια του όρου, αλλά πάντως, πρέπει να λάβουμε υπόψη και ορισμένες υποχρεώσεις που έχουμε ως Προεδρία.
Ενώ όμως στον ανασχηματισμό όπως και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου υπάρχει διάσταση απόψεων οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν ότι στο προσεχές διάστημα πρέπει να υπάρξουν κινήσεις για την ανάσχεση του κύματος που τείνει να δημιουργηθεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Συμφώνησαν επίσης εκτός από αλλαγές στα υπουργεία να γίνουν και αλλαγές στις θέσεις των γραμματέων των υπουργείων και των προέδρων των δημοσίων οργανισμών. Στην συνάντηση έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. «Υπάρχει εμπέδωση κλίματος πολιτικής σταθερότητας και προέχει η συνέχιση και η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.
Σε ερώτηση πάντως για το αν το ΠΑΣΟΚ θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό ο κ. Βενιζέλος είπε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας από τους δύο παράγοντες της κυβέρνησης, εγγυητής σταθερότητας, ο προοδευτικός  πόλος. Για εμάς έχει σημασία το προοδευτικό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής και η λεγόμενη προοδευτική σταθερότητα που δεν είναι στασιμότητα, είναι κίνηση προς τα εμπρός, αποκατάσταση αδικιών, προστασία των ευπαθών ομάδων και κυρίως ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...