Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Το 8% της φραπΕλιάς «αυξάνει το ειδικό βάρος του προοδευτικού κόλου» εν όψει ανασχησματισμού



Μια δική του θεωρία για το «τι λένε τα κομπιούτερ και οι αριθμοί» διατυπώνει δημόσια και αυτάρεσκα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εμφανίζεται κάτι παραπάνω από περιχαρή για το ότι το ΠΑΣΟΚ έλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία του μονοψήφιο ποσοστό.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διαχρονικός Αντιπρόεδρος της χώρας:

κ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ («ΑΘΗΝΑ 9,84»): Κύριε Πρόεδρε, εντάσσεται τον ανασχηματισμό στην ανάληψη ευρύτερων πολιτικών πρωτοβουλιών και θέλω να ρωτήσω εάν αισθάνεστε διαβάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, ότι το ΠΑΣΟΚ ως ο προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης συνεργασίας, μπορεί να διεκδικήσει μια ισχυρότερη εκπροσώπηση εντός του κυβερνητικού σχήματος, να σας προλάβω, όχι κατ’ ανάγκη αριθμητικά, αλλά εάν αισθάνεστε ότι μπορείτε αυτό να το διεκδικήσετε από τον κ. Σαμαρά;

κ. ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο ανασχηματισμός, όπως εξήγησα, θα γίνει με όρους πολιτικούς για την ακρίβεια με όρους εθνικούς και όχι με όρους δημοσιογραφικούς, θα μου επιτρέψετε να πω. Δηλαδή μέσα από την αγωνία της καθημερινής ειδησεογραφίας.

Επίσης εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών το οποίο ήδη ανέφερα. Από εκεί και πέρα, το ειδικό βάρος της δημοκρατικής παράταξης, του προοδευτικού πόλου ναι, θεωρώ και αισθάνομαι ότι έχει αυξηθεί και αυτό δεν αφορά την κατανομή θέσεων, κάτι το οποίο το βρίσκω δευτερεύον και μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι και ευτελές. Έχει πολύ μεγάλη σημασία όμως η αναλογία πολιτικών. Ο τρόπος λειτουργίας της κατεύθυνσης, οι πολιτικές προτεραιότητες και τα μηνύματα προς την κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν στηρίζει την κυβέρνηση με βάση το ποσοστό του 12% που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί όμως ότι ένα 8% στις Ευρωεκλογές αυξάνει ακόμα περισσότερο το ειδικό βάρος του κόμματος του.

Κατά συνέπεια,
α) Αν η Ελιά κέρδιζε 4 μονάδες και πήγαινε στο 16%, ο Βενιζέλος θα ζητούσε να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού;
β) Το μήνυμα των εκλογών που έλαβαν στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο λαός απαιτεί την υπουργοποίηση Λοβέρδου;


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε εδώ θέλει αύξηση στο μερίδιο ο Καρατζαφέρης με το 2.7 .Δεν θα θέλει το χοντρογούρουνο;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...