Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Κάτω τα χέρια ρε από τις ….δημαρχάρες.



Η έρευνα του πανεπιστημίου του Λονδίνου, Birkbeck, σχετικά με τους παίκτες που δέχονται κρούσεις για να αλλοιώσουν αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα, προκαλεί μεγαλύτερες «σκιές» και για το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς ποσοστό 12.8 ; ? των παικτών που συμμετέχουν παραδέχθηκαν ότι «ενοχλήθηκαν» για τέτοιο σκοπό.
Μετά από αίτημα της παγκόσμιας ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro) η έρευνα έγινε από το βρετανικό πανεπιστήμιο και συμμετείχαν σε αυτή περίπου 1500 ποδοσφαιριστές της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Σκοτίας, της Σλοβενίας, της Ιταλίας, της Φινλανδίας, της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας.
Στην Ελλάδα, 29 ποδοσφαιριστές, αριθμός που αντιστοιχεί στο 13,7% των ερωτηθέντων, ανέφεραν ότι συμμετείχαν σε στημένα παιχνίδια, 9 από αυτούς τόνισαν πως είχαν ενδείξεις για την «καθαρότητα» του εν λόγω αγώνα, ενώ το 12.8% υποστήριξε πως η προσέγγιση που δέχτηκε έγινε τον περασμένο χρόνο.
Το μεγαλύτερο ποσοστό (64%) είπε ότι είχε λόγο να πιστεύει ότι υπήρξε χειραγώγηση αποτελέσματος στο πρωτάθλημά του τον περασμένο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...