Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Μια σύλληψη με πολύ.. ζουμί….Καρούζου



Μια σύλληψη για τεράστια χρέη επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση Καρούζου! Για χρέη "μαμούθ" προς το δημόσιο συνελήφθη η Ευτυχία Ζωγραφάκη, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Καρούζος Constructions.
Συγκεκριμένα, η 57χρονη συνελήφθη στο Ελληνικό, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ελληνικού, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 24.541.797,34 ευρώ.
Ποια είναι αυτή η κ.Ζωγραφάκη και τι σχέση έχει με τον Καρούζο; Καμία! Πρόκειται όμως για συγγενικό πρόσωπο του κ.Ζωγραφάκη που ήταν ο άνθρωπος που από το 2011 είχε καταγγείλει τον …Καρούζο...και στην συνέχεια του άρπαξε βουβά την περιουσία.

Οι δύο κατασκευαστές, οι Ιωάννης Καρούζος και Γιώργος Ζωγραφάκης και ένας μεσίτης, ο Ιωσήφ Λιβανός εμπλέκονται για σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, με αγοραπωλησίες ακινήτων την περίοδο 2005-2008 σε περιοχές-«φιλέτα» της Αττικής και όχι μόνο. Οι αγοραπωλησίες -σύμφωνα με καταγγελίες μαρτύρων- ήταν «βιτρίνα» για να καλυφθεί «μαύρο» χρήμα πάνω από 10 δισ. ευρώ.
Τις καταγγελίες για ανάμειξη πολιτικών στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος, όπως ισχυρίζονται, έκαναν από το 2010 ο Γιώργος Ζωγραφάκης και ο Ιωσήφ Λιβανός οι οποίοι ενέπλεξαν τα ονόματα των πρώην υπουργών Μιχάλη Λιάπη και Γιώργου Βουλγαράκη και του νυν προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην υπόθεση.
 Ποιός είναι ο Καρούζος
Ο Ιωάννης Καρούζος, Κρητικός στην καταγωγή, ήταν ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Καρούζος Constructions, μιας εταιρείας που έκανε χρυσές δουλειές και το 2006 ήταν 18η στην κατάταξη των σημαντικότερων επιχειρήσεων στον κλάδο των κατασκευαστικών. Το 2005 ο κ. Καρούζος έγινε κουμπάρος του Ευάγγελου Μειμαράκη ο οποίος του βάφτισε τα δίδυμα παιδιά του μαζί με τον γνωστό εισαγγελέα Γιώργο Γεράκη. Τον Σεπτέμβριο του 2010 η εταιρεία εμφάνισε τα πρώτα σημάδια για επικείμενο λουκέτο και αντιμετώπισε ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. Το ίδιο καλοκαίρι η «τρύπα» του ομίλου κυμαινόταν σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Εκείνη την περίοδο ο όμιλος είχε στο χαρτοφυλάκιό του περί τα 40 ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα, μέρος των οποίων βρίσκονταν στην Κρήτη ενώ στη λίστα πελατών του Καρούζου ήταν οι αλυσίδες Marks & Spenser, Μαρινόπουλος και Intersport.
Ποιός είναι ο Ζωγραφάκης
Τον Ιούλιο του 2010 ο κ. Καρούζος γνωρίστηκε με τον επίσης κατασκευαστή Γιώργο Ζωγραφάκη, επίσης Κρητικό στην καταγωγή. «Εγώ δεν γνώριζα τον Καρούζο. Τον συνάντησα πριν από μερικούς μήνες και όταν μάλιστα είχαμε μια αντιδικία αφού μου χρωστούσε ενοίκια για ένα ακίνητο που έχω στη Γλυφάδα. Σε αυτή την υπόθεση τον συνάντησα και μπορώ να πω ότι τον συμπάθησα και προσπάθησα να τον βοηθήσω ως πατριώτης και ως συνάδελφος» είχε δηλώσει ο κ. Ζωγραφάκης στην κρητική εφημερίδα Πατρίς, σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο του 2011, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Real News.
Τον Ιανουάριο του 2011 ο κ. Ζωγραφάκης είχε στείλει εξώδικα σε μεγάλο αριθμό Μέσων Ενημέρωσης και κατήγγειλε ενορχηστρωμένο σχέδιο εξόντωσης του ομίλου Καρούζου, στον οποίο πλέον συμμετείχε. Στις καταγγελίες του έκανε λόγο για «οργανωμένα συμφέροντα που χρησιμοποίησαν την εταιρεία για παράνομες πράξεις» καθώς και για «απόπειρα δωροδοκίας» με προκαταβολή ύψους 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να τα παρατήσει και να μην ασχοληθεί με τη διάσωση του ομίλου Καρούζου. Αυτές τις καταγγελίες ο κ. Ζωγραφάκης τις κοινοποίησε σε αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς και στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
Όπως ανέφερε τότε ο κ. Ζωγραφάκης τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Καρούζος δέχτηκαν αφόρητες πιέσεις με στόχο την οικονομική και ψυχολογική εξόντωσή τους
Στις 21 Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ζωγραφάκη, σταμάτησε εξαιτίας «ενός γεγονότος» να πιστεύει ότι ο κ. Καρούζος ήταν αθώος για την κατάντια του ομίλου χωρίς όμως να δίνει περαιτέρω πληροφορίες γι'αυτό.
Οι δύο συνέταιροι έγιναν εχθροί
Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών η σχέση των δύο συνέταιρων πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Σε γραπτή καταγγελία του κ. Ζωγραφάκη στον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη του αναφέρει ότι απειλείται η ζωή του, ότι όσες προσπάθειες έκανε προκειμένου να ενημερωθούν οι Αρχές είχαν αποβεί άκαρπες.
Στην επιστολή του ο επιχειρηματίας υποστήριζε ότι ο Ιωάννης Καρούζος «ξεκίνησε τα οικονομικά εγκλήματα πριν από 19 χρόνια εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και όμως κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος για να απειλεί τη ζωή μου».
Στις καταγγελίες του ο κ. Ζωγραφάκης έγραφε ότι ο κ. Καρούζος στη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών χρησιμοποίησε πλαστά και εικονικά τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του Δημοσίου. «Αυτά είναι λίγα παραδείγματα από τα πολλά που γνωρίζω και για τα οποία διαθέτω χιλιάδες έγγραφα. Κι όμως επαναλαμβάνω ότι ο κ. Καρούζος κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος και αφού κατάφερε να καταστρέψει τον όμιλο και εμένα (για να χαθούν οι παράνομες πράξεις του) καταθέτοντας δόλια αιτήματα πτώχευσης χρεοκοπίας, απειλεί σήμερα και τη ζωή μου για να μη σας παραδώσω τα στοιχεία».



Στα χέρια του… Ζωγραφάκη, η περιουσία του Καρούζου.

 

Πως περιήλθε εις τας χείρας του….. καταγγέλλοντος Ζωγραφάκη η περιουσία του…. καταγγελλόμενου Καρούζου;

 

Ποιοι είναι ο κτηματομεσίτης και ο κατασκευαστής που καταγγέλουν

 

Λιβανός, Ζωγραφάκης, Καρούζος:

 

Όταν τα βάζεις με τις πολυεθνικές αυτά παθαίνεις στην Ελλάδα.

 

Στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών η παραίτηση Μεϊμαράκη

 

Ο Καρούζος που τα πήρε …μέσα, ο καταστροφέας της χώρας ο Προβοπουλος που τα έδωσε.... έξω. Ζήτώ η ελληνική δικαιοσύνη

 

Συνελήφθη ο Καρούζος . Οι Μειμαρακης –Βουλγαρακης κ.α είναι ελεύθεροι.

 

Γιατί δεν λέτε ρε… δημοσιογράφοι πόσα του ζητούσαν τα λαμόγια στο Ηράκλειο μίζα για να… προχωρήσει η δουλειά;


Κωδικός 10 δις ευρώ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ !!!!!!!!!!
ΠΟΙΟΟΟΟΟ ??????????
ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ??????????????

Ανώνυμος είπε...

Φιλε-φιλη 12.44 φυσικα υπαρχει πολιτικο προσωπο και μια ολοκληρη συμμορια απατεωνων και το χειροτερο...?Υπαρχει η υποτιθεμενη οικογενεια του...μα να ειστε σιγουροι οτι δεν θα μεινει κανενας στο απυροβλητο.Καμια εξουσια και κανενα προσωπο δεν θα μεινει ξεσκεπαστο.Ομως και η δικια σας βοηθεια θα ηταν χρησιμοι διοτι δεν αρκουν μονο τα λογια.Υπαρχουν πολλοι που γνωριζουν,μενοντας βουβοι ειναι συνενοχη στο εγκλημα.

Ανώνυμος είπε...

Τον Αντωνακη Καρουζο τον ψαχνουν για αιφνιδιο πλουτισμο εχθες βαρεσε πτωχευση,ρε ποιον κοροιδευουν?Αλλα εχει τις πλατες του φιλου της μαμας τον αλλο Ατνωνακη εδω και πααααρα πολλα χρονια.Ετσι πανε να κρυψουν τις βρωμιες...το πρωτο θεμα που τα περνει...εγραψε καλο τον Αντωνη Καρουζο δηλ.Μανωλη Καρουζο και κακο τον Ιωαννη Καρουζο και μαζι βαλανε και την Σκαφτουρου για ξεκαρφωμα...να θυμισω το ξηλο που εδωσε στον Ι.Καρουζο στο νοσοκομειο θελοντας να τον μαζεψον και να τον κλεισουν σε ψυχιατρικη κληνικη οπως τους γονεις του Εμμανουηλ-Μαρικα Καρουζου φωναζοντας σαν τρελλος μεσα στο νοσοκομειο για να παρει την κληρονομια που δεν του ανηκει?Ολα αυτα φιλοι μου ειναι κατεγεγραμμενα...και αλλα παρα παρα πολλα ομως θα ερθει η ωρα που η απληστια και η αδικια οταν θα τα εχουν χασει ολα...θα περνουν ψυχοφαρμακα με το τσουβαλι...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...