Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Μια λύση έχει ο Σαμαράς, και αυτή είναι …γρήγορη προσφυγή στις κάλπες.



Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, επίσημα μπορεί να το… παίζουν χαλαροί μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ανεπίσημα όμως… βράζουν στο ζουμί τους. Γιατί γνωρίζουν πως η κατάσταση έχει δυσκολέψει αρκετά και δύσκολα θα μπορέσουν να αποφύγουν τις Εθνικές Εκλογές. Οι Εκλογές ωστόσο, είναι αναπόφευκτες  και για λόγους στρατηγικής, αν και αμφιβάλουμε εάν έχουν .Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι κάλπες για τη νέα κυβέρνηση του τόπου ίσως  στηθούν τον Σεπτέμβριο. Και λόγος για να αναβληθούν είναι να υπάρξει ένα πάρα πολύ συγκλονιστικό γεγονός . Σαμαράς και Βενιζέλος δεν θέλουν εκλογές γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως την επόμενη ημέρα δεν θα μπορούν να βρίσκονται πλέον στην εξουσία. Και οι δύο πολιτικοί δεν στέκονται μόνο στα χθεσινά αποτελέσματα (για τα οποία πανηγυρίζουν μόνο επίσημα), αλλά και στις κρυφές δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα. Και τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά γι’ αυτούς, αφού δείχνουν δύο φαβορί. Ποια είναι αυτά τα φαβορί; Σύμφωνα και με άλλες πληροφορίες (από κύκλους της ΝΔ) στην πρώτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί σε προτιμήσεις η Χρυσή Αυγή.

Όμως η μόνη λύση που έχουν κατ΄εμάς είναι η εδώ και τώρα προσφυγή στις κάλπες,  τις οποίες μπορεί μεν να κερδίσει ο Σύριζα, αλλά μετά να τον αναγκάσουν με την εκλογή προέδρου να ξανασυρθει στις εκλογές τον Φεβρουάριο, αφού πρώτα θα έχει διασυρθεί δείχνοντας  ότι δεν μπορεί να πράξει όσα υπόσχετε.
Όλα τα άλλα είναι πολιτικές ηλιθιότητες, και καθυστέρηση μιας προαναγγελλόμενης πανωλεθρίας .Εάν το αφήσουν και συρθούν αυτοί τον Φεβρουάριο σε εκλογές θα είναι και ο πολιτικός τους τάφος, αφού θα φορτωθεί και τα νέα οδυνηρά μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο τα οποία μπορούσαν να φορτώσουν για υλοποίηση η «επίλυση»  στον ΣΥΡΙΖΑ. .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...