Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Στην επιθυμία του βηματοδότη δεν μπορούσε να απουσιάζει ο…. Βορίδης



Ανασχηματισμός δεν λογαριάζεται αν δεν αλλάξεις τον υπουργό Οικονομικών, έλεγαν οι παλαιότεροι πολιτικοί, και μάλλον έτσι θα είναι. Στον επερχόμενο ανασχηματισμό, μετά το μήνυμα της κάλπης που έλαβε η κυβέρνηση, ο πρώτος που φαίνεται να αλλάζει πόστο είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας Πού πάει ο κ. Στουρνάρας; Άλλοι λένε στην Τράπεζα της Ελλάδος, άλλοι ακόμη τον θέλουν και επίτροπο στην Κομισιόν και ορισμένοι τον θέλουν να πηγαίνει στο σπίτι του. Αν ρωτήσετε οποιοδήποτε στέλεχος του Μαξίμου ή της ΝΔ, θεωρεί διάδοχο του κ. Στουρνάρα τον κ. Στ. Παπασταύρου, με δεδομένο ότι είναι από τους πλέον στενούς  συνεργάτες του Πρωθυπουργού, έχει συμμετάσχει σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και διατηρεί καλές σχέσεις με τον κ. Ευ. Βενιζέλο, με τον οποίο ποτέ δεν ήλθε σε σύγκρουση. Πάντως ο όρος που έβαλε ο κ. Τσίπρας να μην «τολμήσει» ο Πρωθυπουργός να τοποθετήσει επίτροπο ή διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος χωρίς να συνεννοηθεί μαζί του μάλλον... θυμηδία προκάλεσε στο Μαξίμου.
nnn
Μαθαίνω επίσης ότι ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης μάλλον φεύγει από την κυβέρνηση, αφού δεν είναι λίγοι στη ΝΔ αυτοί που του καταλογίζουν ότι με την πολιτική του απομάκρυνε το πιο συμπαγές κλαδικό σώμα της ΝΔ, αυτό των γιατρών. Ο ίδιος έμαθα ότι θέλει να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο και μάλιστα στο Πολιτισμού (για να φέρει πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπως μου είπαν), αλλά στο Πολιτισμού διεξάγεται στα παρασκήνια μια πραγματική μάχη με τρεις διεκδικητές: τον αποτυχόντα υποψήφιο δήμαρχο κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, που διαδίδει ότι θα πάει αυτός εκεί, τον Αδωνη, όπως σας είπα παραπάνω, και τον νυν υπουργό κ. Π. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος δηλώνει ότι δεν έχει ολοκληρώσει το έργο του (αν και οι περισσότεροι στη ΝΔ τον έχουν ξεχάσει, αφού δεν εμφανιζόταν πουθενά). Πάντως ο Αδωνις έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάει σπίτι του και κάποιες πληροφορίες που τον θέλουν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης μάλλον ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.
nnn
Στην κυβέρνηση εισέρχεται κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Α. Λοβέρδος. Το θέμα είναι σε ποιο υπουργείο πάει. Άκουσα ότι ο ίδιος θέλει το Ανάπτυξης (και μάλιστα θέλει ως υφυπουργό τον μοναδικό βουλευτή που διαθέτει, τον κ. Χρ. Αηδόνη), αλλά μάλλον θα του προτείνουν το Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Take it or leave it» είναι πιθανόν να του πουν. Σε περίπτωση που πάει εκεί είναι πολύ πιθανόν ο κ. Κ. Μητσοτάκης να πάει στο Υγείας (άλλωστε στο Υγείας τον προόριζαν αρχικά αλλά βρέθηκε στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης). Οι πιο πιθανοί να φύγουν από την κυβέρνηση ή να μετακινηθούν είναι ο κ. Χαρ. Αθανασίου (από το Δικαιοσύνης), ο κ. Ν. Δένδιας (ο ίδιος ζήτησε να μετακινηθεί και  ορισμένοι τον θέλουν στο Ανάπτυξης) και ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος ενόχλησε πολλούς νεοδημοκράτες αφού στήριξε άλλον από τον εκλεκτό του Μαξίμου στον Πειραιά. Είναι βεβαίως και ο κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος είναι έτοιμος να μπει στην κυβέρνηση σε οποιαδήποτε θέση, μου λένε, φτάνει να υπουργοποιηθεί.


http://www.tovima.gr/


Προσέξτε τώρα : στον κλάδο της Υγείας η Νέα Δημοκρατία από το 1974 και μετά είχε πάντοτε εκλογική υπεροχή. Σε αυτές τις εκλογές περίπου 180.000 οικογένειες (προσέξτε 180.000 οικογένειες, όχι 180.000 άτομα) μαύρισαν τη Νέα Δημοκρατία!
Ποιοι ήταν όλοι αυτοί; Γιατροί όλων των ειδικοτήτων, εργαζόμενοι σε ιατρεία, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, διοικητικοί και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ιατρεία, ιατρικά κέντρα, κλινικές, εργαζόμενοι σε φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες προμηθειών της Υγείας, ερευνητές, φαρμακοβιομήχανοι, ιδιοκτήτες κλινικών, στελέχη της Υγείας και άλλοι. Όλοι αυτοί υπολογίζονται σε 180.000 οικογένειες που ζουν από τον χώρο της Υγείας. Και δεν έχουμε υπολογίσει όλους όσοι επηρεάζονται από την πολιτική Υγείας όπως είναι οι ασθενείς, οι συνταξιούχοι και άλλες ομάδες πληθυσμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...